Societat

El Bicing estrena un servei de consulta de disponibilitat per SMS

Aquest divendres 20 de març, ha entrat en funcionament un nou sistema per consultar la disponibilitat de bicicletes i ancoratges de les estacions del Bicing. Enviant un SMS per 15 cèntims d'euro al 7010 amb la paraula 'bicing', un espai, i el número de l'estació que es vol consultar, l'usuari rebrà un missatge amb la informació. Un altre servei, permetrà també conèixer en temps real les bicicletes disponibles a cada estació mitjançant l'Iphone.

L'alcalde de Barcelona, Jordi Hereu, ha explicat que està previst instal·lar 40 estacions més als barris de Ciutat Vella i l'Eixample. Coincidint amb aquestes anuncis, el servei de bicicletes complirà dos anys aquest 22 de març amb 188.000 abonats, 400 estacions i 6.000 bicicletes. El Bicing va començar a funcionar el 22 de març del 2007 amb 14 estacions i 200 bicicletes i la mitjana d'usos diaris és de 35.000 a l'hivern i 45.000 a l'estiu.

Tot i això, Hereu ha reconegut que hi ha un percentatge d'usuaris insatisfets amb el servei, però ha destacat que "des de sempre s'ha vist la crítica al servei com una gran oportunitat de millora". A l'Enquesta de Serveis Municipals del 2008, que es va fer pública fa unes setmanes, els usuaris han puntuat el Bicing amb un 6,84 .

A banda dels usuaris, els treballadors del servei s'han queixat en diverses ocasions dels 40 acomiadaments. Tractant-se d'una empresa que té 215 treballadors, consideren que han de treballar massa per fer front a les 400 reparacions diàries. Malgrat això, el director de Clear Channel a l'Estat espanyol, que és l'empresa que gestiona el servei, creu que aquestes queixes són "marginals" i "no rellevants" ja que, segons explica, el 99% dels empleats compleixen amb el rendiment que se'ls demana.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.