Societat

L'Ajuntament frena el pla per disminuir l'accés de turistes al Parc Güell per falta de consens

L'octubre passat, Mayol va dir que aquest maig es concretarien als veïns mesures per reduir a la meitat els 4 milions anuals de visites

La regidora de Medi Ambient i ideòloga de les mesures de control, Imma Mayol, ha anunciat per sorpresa que l'Ajuntament de Barcelona ha posat el fre al seu pla per aplicar mesures de control en l'accés al Parc Güell. La falta de consens i l'oposició del veïns ha fet que l'equip de govern municipal hagi congelat, al menys de moment, el seu projecte.

Ara, la intenció de l'Executiu de la ciutat és portar el seu pla a les comissions informatives per poder cercar el consens polític. Deixarien, doncs, per una segona fase la presentació prevista pel mes de maig als veïns del barri, que s'oposen frontalment. Des de l'Ajuntament creuen que mostrant una imatge de suport més enllà dels dos grups que sustenten el govern en minoria (PSC i ICV-EUiA) podran tenir més comprensió veïnal.

L'octubre passat, Mayol va dir que durant el 2010 –el maig que ve– es concretarien als veïns mesures per tal de reduir a la meitat els quatre milions anuals de visites al Park Güell. Es faria sense cobrar entrada, enfortint la tanca perimetral i establint mecanismes d'entrada i sortida del recinte. Mayol va assegurar aleshores que els veïns del parc podrien utilitzar-lo com fins ara pels desplaçaments diaris. Considerava en aquell moment que "s'ha de passar a concebre el Park Güell de parc a monument" i va manifestar que actualment hi ha "un excés de visitants" que posa "en perill" la conservació de l'espai.

Aquesta és una de les actuacions del Pla Integral d'Actuacions del parc, que costarà 34 milions d'euros en deu anys. Però els veïns han vist sempre amb recel i incomoditat aquesta mesura.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Olot

La pressió veïnal fa reestudiar la urbanització de Montolivet

Olot

Nomenen Joaquim Mundet i Creus, fill predilecte de Cassà de la Selva

CASSÀ DE LA SELVA
salut

La primera fase del futur parc sanitari Joan XXIII s’enllestirà aquest trimestre

tarragona

El CAFGi veu inviable l’aplicació del decret d’obertura de piscines

GIRONA

L’Antic Hospital de Sant Jaume de Mataró reubicarà els nous interns a altres centres

mataró
LA CRÒNICA

Terricabras, patrimoni polifacètic

El 2028 s’enderrocarà l’edifici Venus de la Mina

Sant Adrià de Besòs

Campanya per omplir les motxilles d’infants vulnerables que van de colònies

Barcelona
barcelona

Una vintena d’entitats reclamen que la prefectura de la Via Laietana sigui “només un lloc de memòria”

barcelona