Societat

Òmnium i la Plataforma per la Llengua s'uneixen als professors de batxillerat contra la reducció d'hores de català

Anuncien que faran arribar una carta al conseller d'Educació perquè els deixi exposar les seves reivindicacions sobre la mesura anunciada el setembre passat

Jordi Porta, president d'Òmnium Cultural i Martí Gasull, portaveu de la Plataforma per la Llengua, han decidit donar suport a la Plataforma de Professors en Defensa del Català al Batxillerat. L'objectiu és ajudar-los en la campanya Pel català al batxillerat, iniciada el setembre passat per denunciar la reducció d'hores lectives de caràcter troncal en les matèries de llengua i literatura catalanes. Aquesta retallada als dos cursos de batxillerat en benefici de les assignatures de modalitat i de noves matèries, va ser anunciada a finals del curs 2007-2008.

Segons la Plataforma per la Llengua, la primera acció conjunta que duran a terme amb Òmnium i docents serà fer arribar una carta al conseller d'Educació, Ernest Maragall al qual demanaran "poder exposar el conjunt de les seves reivindicacions".

En la roda de premsa en què han fet públic aquest acord entre entitats, Ferran Gadea, Núria Escapa i Josep Rossell, professors de secundària i representants d'aquesta plataforma de professors, han exposat les mancances que suposa per a l'aprenentatge del català una reducció tant significativa d'hores.

Òmnium i Plataforma per la Llengua, també membres de la Plataforma pel Català a l'Escola en primària i secundària, s'uniran a la campanya "per coherència amb els eixos de treball en l'àmbit d'educació i llengua" i per "la necessitat d'encarar els reptes del català al batxillerat".

Pel català al batxillerat
La campanya Pel català al batxillerat ja compta amb el suport de més de 900 persones, entre els quals figuren escriptors, professors i guardonats amb el Premi d'Honor de les lletres catalanes.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
tecnologia

Test a dos sistemes de recàrrega de cotxe elèctric

barcelona
religió

Últims dies de l’exposició sobre la ‘Visita Espiritual a la Mare de Déu de Montserrat’ de Torras i Bages

Montserrat
turisme

El turisme actiu i d’esports d’aventura a Lleida vol superar els 800.0000 activitats contractades

llavorsí
ensenyament

La preinscripció a escoles de música de Barcelona, a punt

barcelona
societat

Desactivada l’alerta per inundacions

barcelona

S’entrega la 58a edició dels Premis Literaris

cassà de la selva
memòria democràtica

Nou atac al plafó que explica les tortures de Via Laietana 43

barcelona
tradicions

Cent colles pels 600 anys de gegants

baRCELONA

Més ingressos per patologies respiratòries i cardiovasculars per la contaminació

olot