Societat

Maragall manté que el nou model de l'ensenyament post obligatori ofereix més places de batxillerat

Educació

El conseller d'Educació, Ernest Maragall, ha explicat que el nou model educatiu que està implantant el Govern a l'ensenyament post obligatori ofereix més places de batxillerat i millors condicions als estudiants, tot i els temors exposats per la comunitat educativa amb la programació d'un acte de protesta el pròxim dimecres a Barcelona. Maragall s'ha mostrat convençut que l'Institut Obert de Catalunya demostrarà que és una alternativa viable a l'actual sistema de batxillerat nocturn. El conseller ha fet aquestes declaracions en el marc d'una visita a l'espectacle d'Òpera realitzat pels alumnes del CEIP Pereanton al Teatre Auditori i a l'IES Celestí Bellera de Granollers

Des de la conselleria d'Educació afirmen que la previsió d'oferta de places de batxillerat nocturn serà suficient, tenint en compte que el nou sistema amplia la possibilitat d'accedir al batxillerat a milers de joves que per circumstàncies diverses amb el model actual no podien accedir. El conseller d'Educació, Ernest Maragall ha remarcat que el nou model garanteix 'més oferta de places de batxillerat' que en anys anteriors i a més 'atorga una qualitat i una flexibilitat' que abans no existia. Maragall ha destacat que la fórmula de l'Institut Obert de Catalunya (IOC ) s'estendrà per tot el territori i demostrarà que 'no només és una alternativa' sinó una 'solució' que de ben segur 'igualarà o millorarà els resultats acadèmics'.

Ernest Maragall ha afegit que des de la conselleria 'estem ampliant la possibilitat que milers de nois i noies' que no tenien accés al batxillerat per causes i circumstàncies socials diverses 'ara el tinguin de primera qualitat'.

Ernest Maragall, en el marc de la visita a la ciutat de Granollers ha assistit a l'espectacle 'Els nens ens presenten... La suite de l'òpera de tres rals de Kurt Weill' al Teatre Auditori de Granollers. Alumnes de 4t curs del CEIP Pereanton han realitzat l'espectacle i s'han encarregat de presentar dos dels concerts familiars de la temporada de l'Orquestra de Cambra de Granollers. Aquest treball previ s'ha dut a terme al llarg de tot el curs a l'escola, i ha comptat amb l'assessorament, el suport i la direcció d'especialistes externs, que han treballat conjuntament amb els mestres del CEIP Pereanton.
En acabar l'espectacle el conseller Maragall ha visitat l'IES Celestí Bellera , on ha presenciat un projecte en l'ús de les noves tecnologies. Entre altres iniciatives, fa deu anys que aquest institut imparteix disseny per ordinador, l'aula de ciències és també aula d'informàtica per poder traslladar les imatges de microscopi a la pissarra digital de l'aula o compten amb un campus d'aprenentatge virtual per a treballar diferents matèries, fonamentalment les matèries lingüístiques.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

El vi badaloní de Sant Jeroni

Badalona
GIRONA

El caos a Rodalies afecta veïns i visitants de la mostra floral

GIRONA
SANT FELIU DE GUÍXOLS

Reforma integral del pàrquing a la Corxera, amb tarifes toves

SANT FELIU DE GUÍXOLS
MEDI AMBIENT

Plantats 500 ceps terrassencs més a la finca de Mossèn Homs

TERRASSA
LA CRÒNICA

‘Ace’ i partit al paternalisme tennístic

MEDI AMBIENT

Calella deixa en mans de la natura la recuperació de la sorra perduda a la platja de Garbí

CALELLA
GIRONA

L’Ajuntament es queixa de falta de recursos extra per executar els projectes dels fons Next Generation

girona
SOCIETAT

Recerca pilot de la URV per detectar a Tarragona el sensellarisme ocult

TARRAGONA
Estats Units

Mor el pacient que va rebre un ronyó de porc modificat genèticament

Barcelona