Societat

El nou batxillerat potenciarà l'especialitat que esculli l'alumne

El govern català ha aprovat aquest dimarts el decret d'ordenació del nou batxillerat, que entrarà en vigor a partir del 2009, i que potencia les assignatures de l'especialitat que escull l'alumne amb l'objectiu de millorar la formació de cara als seus futurs estudis universitaris.

El decret inverteix la proporció de la normativa anterior (16 hores setmanals de matèries troncals i 14 de matèries de modalitat) per passar a 14 hores d'assignatures troncals i 16 de modalitat.

El nou batxillerat dóna més flexibilitat als estudiants per dissenyar el seu propi currículum d'acord amb els futurs estudis. A més, implanta una hora setmanal de tutoria i orientació dins de l'horari lectiu.

Les quatre modalitats previstes al nou batxillerat són arts, amb les submodalitats d'arts plàstiques, disseny i imatge, arts escèniques i música i dansa, ciències i tecnologia, humanitats i ciències socials. Tots els centres educatius que ofereixin batxillerat han de donar, com a mínim, dues d'aquestes modalitats.

Els centres de batxillerat han d'oferir obligatòriament una segona llengua estrangera entre les optatives de primer curs, una estada en una empresa amb una càrrega horària mínima de 140 hores i una assignatura optativa de filosofia de 4 hores setmanals.

Els alumnes podran passar de curs amb dues assignatures suspeses com a màxim. Si en suspenen més podran optar per repetir el curs complet o per tornar a cursar les matèries suspeses i completar l'horari amb dos o tres del curs següent. Si l'estudiant suspèn més de quatre assignatures, haurà de repetir el curs complet.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.