Societat

La Rambla tindrà les 7 càmeres a final de mes

La videovigilància serà una realitat al passeig. El comerç vol control de venda ambulant i prostitució

La Rambla tindrà instal·lades les set càmeres de viodeovigilància previstes i autoritzades a finals de mes coincidint amb l'inici de la temporada d'estiu. Els dispositius ja s'estan instal·lant a la confluència de la Rambla amb el carrer Pelai i la plaça de Catalunya, al pla de la Boqueria, a la plaça del Teatre i al Portal de la Pau.

Les càmeres de control s'han implantat a petició dels comerciants, que també insten l'administració a estar molt a sobre de la venda ambulant i la prostitució. El president de l'Associació d'Amics, Veïns i Comerciants de la Rambla, Ramon Llamazares, assegura que les càmeres seran molt ben rebudes pel seu caràcter dissuasori i perquè les imatges poden servir de prova en cas d'un delicte.

El dirigent veïnal va reclamar ahir un increment del control sobre els llauners i la prostitució al carrer, dos fenòmens que s'incrementen molt durant l'estiu. Per Llamazares, cal que la societat civil, l'administració i els cossos policials treballin conjuntament perquè l'espai públic gaudeixi dels nivells de convivència registrats des del setembre passat.

El president de l'Associació d'Amics, Veïns i Comerciants de la Rambla va recordar també que tenen "fil directe" amb el districte de Ciutat Vella, on la regidora del districte, Assumpta Escarp, "coneix perfectament les virtuts i les habilitats de la seguretat a Barcelona".

La venda de llaunes al carrer va provocar l'any passat pèrdues per valor d'un milió d'euros al sector de l'hostaleria a Barcelona, la meitat amb relació al 2008, perquè la Guàrdia Urbana va poder confiscar 360.000 llaunes. L'Ajuntament i el sector d'oci nocturn de la ciutat mantindran enguany el pla d'actuació dut a terme el 2009.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Nova iniciativa a la Garrotxa per garantir el relleu agrari

olot

Cristóban Colon i Carina Sild, honoris causa de la UdG

girona
societat

Condemnada una advocada per enganyar l’Associació d’Avis del Bon Pastor

Barcelona
Infraestructures i Serveis

La millora de la C-37 entre Valls i Pont d’Armentera, aquesta tardor

Valls
Infraestructures i serveis

Nou itinerari per a vianants i ciclistes entre Manresa i Santpedor

Manresa
SOCIETAT

Col·labora amb projectes a Sudan, Haití, el Marroc i Palestina

Terrassa
Regne Unit

Tornen les malalties victorianes

Londres

El romanticisme de l’espàrrec

Gavà
CRÒNICA

El futbol no s’acaba al minut 90