Societat

La consellera de Justícia fa costat als agents condemnats pel cas de les tortures

La consellera de Justícia va irrompre ahir amb contundència verbal en les dues polèmiques que aquesta setmana han crescut a l’entorn de jutges i policies: l’enfrontament entre els dos col·lectius per una suposada filtració policial sobre una jutge que conduïa beguda, i la severa condemna a cinc mossos d’esquadra imposada per un tribunal de l’Audiència de Barcelona.
En relació al primer afer, la consellera va dirigir-se directament al jutge degà de Barcelona, José Manuel Regadera, a qui va demanar “discreció”. La consellera feia referència al fet que el mateix degà hagués difós a la premsa la carta enviada per ell al director general de la Policia, Rafael Olmos, en què atribuïa a la policia un seguit de filtracions a la premsa i criticava aquesta pràctica.

“Per demanar discreció s’ha de fer amb discreció, i no a través d’una carta oberta a la premsa”, va afirmar la consellera. Tura va voler recordar que “la llei l’ha de complir tothom, i encara més els que estan al capdavant de càrrecs de responsabilitat”, en una clara referència a la jutge que suposadament s’hauria negat a passar el control d’alcoholèmia.

En el marc d’aquesta polèmica hi va intervenir, també, la presidenta del TSJC, Maria Eugènia Alegret, que va instar a resoldre els “desencontres per la via institucional”. La presidenta va instar jutges i policies a treballar conjuntament.

Encara més contundent va voler ser Montserrat Tura en valorar la sentència pel cas de les tortures, fets que van passar quan la consellera era la màxima responsable d’Interior. És per aquest motiu que Tura va afirmar que la sentència “em colpeix especialment”.

Mossos “extraordinaris”
La consellera va explicar que coneix molt bé els policies que han estat condemnats, dels quals va parlar en termes molt elogiosos: “Treballaven en una època molt difícil i van fer una tasca extraordinària”.

La responsable de Justícia va manifestar la seva alegria per l’anunci fet per la conselleria d’Interior de presentar un recurs a la sentència davant el Tribunal Suprem. Tura va fer aquestes declaracions durant l’acte de presentació de la nova presó de joves a la Roca del Vallès.

La vehemència de les seves declaracions fent costat als agents contrasta amb les declaracions de Joan Saura parlant de “casos aïllats” i la reacció del departament d’Interior, que, l’endemà de conèixer la sentència, va anunciar que apartava cautelarment del servei els policies.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.