Societat

Els jutges ataquen Tura per haver defensat els mossos condemnats

La guerra entre jutges i Mossos d'Esquadra continua. Després que la setmana passada el jutge degà de Barcelona, José Manuel Regadera, fes públic un ofici enviat al director general de la Policia de la Generalitat per queixar-se de suposades filtracions a la premsa, Jutges per la Democràcia ha difós aquest dimarts un comunicat de dura crítica a la consellera de Justícia, Montserrat Tura, per haver defensat els quatre mossos condemnats la setmana passada per maltractaments a un detingut.

Tura, exconsellera d'Interior, va assegurar que coneixia els fets i els agents implicats i va manifestar que celebrava que el departament, ara dirigit per Joan Saura, hagués decidit presentar un recurs contra la sentència. Als coordinadors de Jutges per la Democràcia a Catalunya els va molestar especialment que la consellera digués que "dotze ulls hi veuen més que sis", en referència a les possibilitats que el Tribunal Suprem rectifiqui la sentència de l'Audiència de Barcelona.

Jutges per la Democràcia mostra la seva "preocupació" pel fet que "puguin haver tingut lloc, en un cos policial modern i constitucional, pràctiques que fereixen la dignitat de les persones". També es "congratulen" per la "sana iniciativa [dels Mossos] consistent a instal·lar càmeres de vídeo als centre de detenció".

Finalment, el comunicat ataca directament Tura, a la qual recomanen que "amb el mateix èmfasi que defensa els agents condemnats, adopti totes les mesures necessàries per dotar l'administració de justícia a Catalunya dels mitjans precisos perquè pugui prestar-se a la ciutadania el servei públic que mereix". Entres les mesures possibles, Jutges per la Democràcia suggereix "la cobertura de totes les places de funcionaris vacants (...). I, si no és demanar molt, que siguin cobertes per personal amb la formació i qualificació mínima".



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.