Societat

Un inspector dels Mossos, propietari d'un prostíbul a Sant Antoni de Calonge

Successos

Un inspector dels Mossos d'Esquadra és el copropietari del pis on s'exercia la prostitució que la Policia Nacional va desmantellar fa pocs dies a Sant Antoni de Calonge (Baix Empordà), per la qual cosa ha estat detingut i imputat en el cas, juntament amb les dues persones que regentaven el pis com a proxenetes, segons fonts policials.

L'inspector F.J., que està de baixa i havia estat cap de la comissaria de Pineda de Mar (Maresme), presumptament tenia coneixement de l'activitat que hi havia a la casa, Casa Nicol, a més de cobrar un lloguer de 2.000 euros, segons publica el diari El país.

La policia va detenir el 30 de març els dos principals responsables, que van ingressar a la presó per ordre del jutjat d'instrucció número  2 de Sant Feliu de Guíxols per un delicte de proxenetisme, ja que retenien dones estrangeres i les obligaven a prostituir-se.

El mosso ha estat citat com a imputat en el cas, com a copropietari del pis on s'exercia la prostitució. Aquest dijous ha declarat davant del jutge i ha estat posat en llibertat.

La direcció general de la Policia catalana ha emès un comunicat per remarcar que l'agent "no ha estat detingut en cap moment i assegurant que "la situació actual del funcionari policial és d'imputat sense que s'hagin decretat per part del jutge mesures cautelars contra ell". També remarca que el mosso és "copropietari de l'immoble" però no "del negoci que s'hi duia a terme".

De la mateixa manera, els Mossos d'Esquadra han anunciat que mantenen "oberta una informació reservada sobre aquests fets", que és el pas previ a un expedient disciplinari, paral·lel a la investigació judicial.

Aquest cas coincideix en el temps amb la investigació dels Mossos d'Esquadra sobre la presumpta trama de corrupció policial dels prostíbuls Saratoga i Riviera de Castelldefels que ha esquitxat diversos agents de la Policia Nacional.

Fonts dels Mossos d'Esquadra esperen que el cas "s'aclareixi" aviat i han mostrat la seva "estranyesa" per l'operació policial, que han qualificat de "poc habitual", ja que ni els responsables del negoci ni l'inspector arrestat havien estat citats a declarar anteriorment. De fet, des de la policia catalana es diu que aquest cas podria ser una revenja de la Policia Nacional pel cas Saratoga i Riviera que investiguen els Mossos.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.