Societat

CCOO denuncia la “falta de previsió” en el desplegament policial davant la visita del Papa

El portaveu del Sindicat Mossos d'Esquadra-CCOO, ha advertit que mossos en pràctiques custodiaran el pontífex

Antoni Castejón, adverteix que hi ha uns 200 agents de la Regió Policial Metropolitana Nord que s'han vist forçats a treballar i que només se'ls ha avisat amb deu dies d'antelació

El portaveu del Sindicat Mossos d'Esquadra-CCOO, Antoni Castejón, ha denunciat aquest dimarts la “falta de previsió” dels comandaments policials davant la visita del papa a Barcelona el diumenge que ve.

Segons Castejón, agents en pràctiques que només porten un mes a l'Institut de Seguretat Pública i que no van armats seran els encarregats de custodiar el pontífex.

El portaveu sindical al·lega que els comandaments policials han tingut més de mig any per preparar el dispositiu.

A més, ha afegit, hi ha uns 200 agents de la Regió Policial Metropolitana Nord que s'han vist forçats a treballar i que només se'ls ha avisat amb deu dies d'antelació.

Castejón no ha donat xifres de tots els mossos mobilitats per a diumenge. “No ho saben ni ells”, lamenta.

Pel que fa els agents que custodiaran el papa, Castejón ha advertit que són agents en pràctiques que només porten un mes formant-se i encara “no tenen preparació”.

A més, trobant-se en una fase d'oposició, qualsevol incident els “pot perjudicar”.

Castejón seria partidari que “aquests agents es vagin introduint en desplegaments policials, però progressivament i es desplacin a actes de menys risc”.

“És absolutament irresponsable per part de l'administració i del senyor Delort”, s'ha exclamat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.