Societat

llengua

El guàrdia civil nega els insults a la traductora

Afirma que mai va dir ‘mora catalanista' a la intèrpret d'àrab per parlar-li en català

El capità de la Guàrdia Civil Bartolomé del Amor, que presta servei en una caserna de Palma de Mallorca, va negar ahir haver titllat de “mora catalanista” la traductora d'àrab, berber i català Saïda Saddouki l'agost del 2007.

Ho va fer durant un judici que no era contra ell sinó contra Saddouki ja que el capità va denunciar la intèrpret per difamació després que Saddouki oferís una roda de premsa per explicar els insults que havia rebut a la caserna.

Segons la versió de Saddouki, que ahir va ratificar davant la jutgessa, l'agost del 2007 va anar a la caserna perquè havia estat contractada pel cos armat com a intèrpret. Ja a l'entrada, el guàrdia de seguretat Jonathan Sarro li va respondre un “háblame en cristiano” quan ella s'hi va dirigir en català. Davant d'això, Saddouki va demanar parlar amb el capità i la seva sorpresa va ser que Del Amor la va titllar de “mora catalanista” i li va dir que no entenia per què “defensava un idioma que ni tan sols existeix”.

Aquell mateix dia va interposar una queixa contra el guàrdia de seguretat però, segons va explicar, no va gosar fer-ho contra el capità Del Amor. Deu dies després dels fets, la traductora va oferir una roda de premsa a la seu de l'Obra Cultural Balear per explicar el seu cas i, davant del seguiment mediàtic, el capità es va querellar contra Saddouki.

Ahir, Del Amor va insistir que havia denunciat la intèrpret perquè es va veure “perjudicat” pel ressò mediàtic i volia salvaguardar el seu honor. En segon lloc, també va afirmar que res del que Saddouki explicava era cert ja que en la reunió que va mantenir amb la traductora, li va deixar clar que el personal de seguretat no era competència seva.

L'advocat de Saddouki va lamentar que el tribunal no hagués acceptat les gravacions de les càmeres de seguretat de la caserna com a prova.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
SOCIETAT

Balanç satisfactori de la quinzena edició del festival Flors i Violes

palafrugell

Miquel Carreras, nou membre del Consell d’Administració de l’IAS

girona
MEDI AMBIENT

Aigua És Vida diu que no n’hi ha prou amb dessalinitzadores mòbils

girona
SOCIETAT

La pluja altera la programació de la Santa Creu de Figueres

FIGUERES
societat

Èxit de la caminada per demanar l’alto al foc a Gaza

Barcelona
infraestructures

Territori licita les obres de rehabilitació del pont de Sant Francesc a Manresa

Manresa
medi ambient

Iniciativa per reduir l’impacte en el medi de curses de muntanya

barcelona
tecnologia

Test a dos sistemes de recàrrega de cotxe elèctric

barcelona
religió

Últims dies de l’exposició sobre la ‘Visita Espiritual a la Mare de Déu de Montserrat’ de Torras i Bages

Montserrat