Societat

Bozal prioritza l'austeritat i el bon servei per davant de la recuperació de les competències de justícia retallades de l'Estatut

La consellera creu que caldria adaptar-se a la sentència del Constitucional

Bozal assegura que no l'afecten les crítiques per haver prohibit la consulta sobiranista d'Arenys de Munt quan exercia d'advocada de l'Estat a Catalunya

Austeritat i garantir uns bons serveis als ciutadans són les prioritats de la nova consellera de Justícia, Pilar Fernández Bozal. La titular del departament ha explicat, en declaracions a El Matí de Catalunya Ràdio, que l'objectiu ara mateix és assegurar els serveis que presta la conselleria i fer-ho d'acord amb l'actual situació de crisi econòmica.

I, al seu entendre, aquests reptes passen per davant d'intentar recuperar les competències de justícia que va retallar la sentència del Tribunal Constitucional sobre l'Estatut de Catalunya. De fet, la consellera ha afirmat que caldria mirar d'adaptar-se a la sentència del Constitucional. Bozal ha argumentat, en aquest sentit, que hi ha un estat de dret que cal defensar i que, a partir d'aquí, cal mirar d'encaixar totes les peces.

La nova consellera ha destacat que una altra prioritat del seu departament serà aconseguir agilitzar i modernitzar la justícia a Catalunya.

Per altra banda, Fernández Bozal ha explicat que està molt tranquil·la davant les crítiques que li han fet per haver prohibit la consulta sobiranista d'Arenys de Munt. Considera que va actuar en funció de la seva responsabilitat al capdavant dels advocats de l'Estat a Catalunya.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
MEMÒRIA

ERC urgeix a restituir el faristol malmès de ‘la casa dels horrors’

barcelona
salut

El programa de cribratge de còlon i recte detecta un centenar de càncers en deu anys

palamós

Reobren parcialment les dutxes dels equipaments esportius municipals

Gavà
educació

Denuncien més agressions verbals i físiques a docents als centres de Sant Adrià de Besòs

SANT ADRIÀ DEL BESÒS

Diversos municipis del Gironès i la Selva superen els 50 litres de pluja

girona
judicial

Condemnats quatre mossos per detenir il·legalment, vexar i agredir un jove pel toc de queda

BARCELONA

La Generalitat adjudica les obres de construcció del tercer CAP

Castelldefels
VIDRERES

Comencen les obres de millora de la seguretat viària a la C-63

VIDRERES
medi ambient

Catalunya té 122.460 cobertes i teulades de fibrociment, que equivalen a 40 km²

Barcelona