Societat

Els serveis consulars busquen tres ciutadans espanyols a la zona del terratrèmol al Japó

El govern espanyol expressa el condol per la tragèdia i ofereix ajuda humanitària

Els serveis consulars de l'Estat espanyol al Japó busquen tres ciutadans espanyols -inicialment el govern espanyol havia parlat de quatre- residents a la zona afectada pel terratrèmol, Myiagi, amb qui encara no han pogut contactar. El ministre de la Presidència, Ramon Jauregui, ha explicat que s'està recopilant tota la informació i que no s'han donat per desapareguts. El Ministeri d'Afers Estrangers no té constància que hi hagi cap ciutadà espanyol entre les víctimes. En nom de l'executiu espanyol, Jáuregui ha expressat el condol per les víctimes mortals i la solidaritat del poble espanyol cap al Japó. Així mateix, el govern ha ofert ajuda humanitària, tant al Japó com a la resta de països que es poden veure afectats pel tsunami que amenaça tot el Pacífic.

El ministre de Presidència ha comparegut després del consell de ministres en substitució del vicepresident primer del govern espanyol, Alfredo Pérez Rubalcaba, que es troba ingressat en un hospital madrileny recuperant-se d'una infecció.

Jauregui també ha explicat que el president del govern espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, ha enviat un telegrama de condol al primer ministre japonès. El ministre de la Presidència també ha deixat clar que “Espanya i els seus ciutadans” senten la tragèdia de “molt a prop” i s'ha mostrat esperançat que la “reconeguda preparació” del poble japonès per fer front als terratrèmols “faci molt curta la xifra de víctimes.”

Així mateix, Jáuregui ha comentat que l'Agència Espanyola de Cooperació i el govern espanyol, junt amb altres països de la Unió Europea, per oferir ajuda humanitària de la “manera més eficient possible” al Japó i als altres països que puguin estar afectats pel tsunami que amenaça el Pacífic.

A més dels tres espanyols de qui encara no es tenen notícies, el Ministeri d'Afers Estrangers i Cooperació es manté en contacte per conèixer la situació dels altres ciutadans espanyols que viuen a la zona i s'hagin pogut veure afectats pel sisme, que ha estat de 8,9 graus a l'escala de Richter. L'ambaixada també ha establert un servei de guàrdia per atendre les trucades telefòniques quan es restableixin les comunicacions.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.