Societat

Més d'un centenar d'antitaurins es manifesten a Amposta contra els correbous

La majoria dels concentrats són de fora de les Terres de l'Ebre

Representants de les penyes ampostines mostren pancartes en defensa de la seva tradició

La majoria dels 150 manifestants que han participat a la manifestació contra els correbous organitzada a Amposta pel partit animalista PACMA i AnimaNaturalis han vingut des de Barcelona, Tarragona, València i Castelló. Pocs ebrencs han participat a la protesta. Segons l'organització, a causa de la por a les represàlies de fer públic el seu rebuig a les festes amb bous i, segons els defensors dels correbous, perquè la festa taurina té un gran suport social a l'Ebre. I és que de les 53 festes amb bous que es van celebrar a Catalunya l'any passat, 43 es van fer a les Terres de l'Ebre.

Durant el recorregut, representants de les penyes ampostines han mostrat pancartes en defensa de la seva tradició.

Els manifestants han arribat amb autocars facilitats per l'organització. S'han sumat a la protesta unes 150 persones de Barcelona, Tarragona, València, Castelló i també de Palma. Veïns de Tortosa, la Ràpita, l'Ametlla de Mar i, fins i tot, Amposta també han participat a la protesta malgrat ser una minoria. La marxa ha recorregut tot el centre de la ciutat i ha acabat davant de l'ajuntament ampostí, on s'ha llegit dos manifestos.

Alguns representants de les penyes taurines d'Amposta han esperat als manifestants a la meitat del recorregut per mostrar pancartes de defensa a la tradició de les festes dels bous i on es reclamava respecte i llibertat per celebrar correbous. Ha estat el moment més tens de la marxa quan uns i altres s'han fet recriminacions, han cantat lemes a favor i en contra i han hagut algunes xiulades contra els membres de la protesta.

Aïda Gascón, directora d'AnimaNaturalis a Espanya i delegada de PACMA a Catalunya, ha explicat que aquesta manifestació és el punt de partida “d'una campanya de caire informatiu i educatiu” que es farà a les Terres de l'Ebre durant la temporada de correbous, que comença al mes maig i acaba al setembre. “Anirem a diferents pobles a repartir tríptics informatius, a parlar amb la gent per explicar-los per què estem en contra d'aquesta tradició i per què creiem que haurien d'evolucionar a festes que no fessin servir als animals”, ha explicat Gascón.

Segons Gascón, l'objectiu de PACMA i AnimaNaturalis “és abolir completament els correbous” malgrat entenen que actualment la societat i la classe política “encara no estan preparades”. Tot i això, la regulació dels correbous per llei, aprovada al setembre de l'any passat, és per a la portaveu dels antitaurins un primer pas per a la seva prohibició. “Les curses de braus, que han estat prohibides, estaven regulades de diferents maneres des del 1988. Aquesta és la primera vegada que es regula una tradició que al final haurà d'acabar sent abolida”, ha assegurat Gascón.

També han volgut expressar el seu rebuig a la manifestació d'aquest diumenge alguns membres de les penyes taurines d'Amposta, el municipi amb major afició a les festes amb bous de l'Ebre. “No els torturem ni els fem res. Als bous embolats està tot vigilat perquè els animals no pateixin”, ha explicat Mari Carmen Miró, de la penya Serril. “Només demanen que ens respectin les nostres tradicions. Volem festa i volem correbous i els convidem que vinguin a veure-ho quan ho celebrem. Som els que més estimem els animals, els respectem i no volem que pateixin”, ha sentenciat Miró.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Vint anys al servei de les famílies més vulnerables

Badalona
societat

Dignitat a les Vies presenta les seves queixes a Renfe

barcelona
Societat

Només troben llar per a un dels 45 usuaris de l’alberg que han tancat a Badalona

Badalona
Olot

Els sants tornen a la façana de Sant Esteve

Olot
societat

Pressió social per a la pacificació de l’N-2

mataró
política municipal

Banyoles invertirà més de 2 milions d’euros en diferents actuacions

BANYOLES
FIGUERES

Càritas celebra 50 anys a la ciutat

FIGUERES
societat

Catalunya registra el dia més plujós des del setembre de l’any passat

barcelona
medi ambient

Reus intensifica les sancions a qui no llenci bé les escombraries

REUS