Sant Ponç, la tradició més dolça
El carrer Hospital celebra un any més la fira en honor del patró d'herboristes i apicultors
El Poble Sec fa la seva trentena fira amb la mirada posada en els productes ecològics i de proximitat
La Fira de Sant Ponç ha tornat a omplir de color aquest dimecres el centre de Barcelona en motiu de l'onomàstica del patró dels herboristes i apicultors de Catalunya.
Aquest esdeveniment té una tradició molt arrelada al carrer Hospital del Raval, on se celebra des d'almenys fa dos segles, segons ens explica Jordi Milla, un veterà membre de l'associació Unió de Sant Ponç.
Les herbes d'aquesta època de l'any –com la farigola, el romaní, el llorer o la camamil·la–, així com la mel i els seus derivats són els productes que des de fa més temps es venen a la fira. Amb el pas del temps, però, s'han afegit altres especialitats que han esdevingut característiques d'aquesta festa, com la fruita confitada, el codonyat o les llaminadures.
Sant Ponç ecològic al Poble Sec
Tot i que la fira del carrer Hospital és la que té més tradició a la ciutat, altres barris s'han afegit ja fa anys a la celebració del patró dels herboristes.
La Cati, organitzadora fins l'any passat de la Fira de Sant Ponç del Poble Sec, recorda que fa trenta anys van decidir apropar aquest esdeveniment al barri perquè els seus habitants en poguessin gaudir.
La seva successora, la Chiara, explica que aquest any han incorporat algunes novetats a la fira, com tallers i degustacions o activitats per a nens. També s'ha volgut donar una paper protagonista als productes ecològics i de proximitat amb el Mercat de la Terra.