Societat

La xifra de ferits del terratrèmol de Llorca puja a 293 persones

Els serveis sanitaris de la Regió de Múrcia han començat a muntar un nou hospital de campanya amb capacitat per a 300 llits

Més de 200 voluntaris de Protecció Civil participen en les tasques de rescat i atenció dels afectats repartint aliments de primera necessitat i mantes

El Servei Murcià de Salut ja ha atès 293 persones ferides, tres d'elles molt greus, a conseqüència del terratrèmol de 5,2 graus de magnitud que aquest dimecres va afectar Llorca i ha causat nou víctimes mortals, segons un comunicat del govern de Múrcia.

Els tres ferits de més gravetat, entre ells un nen, han estat traslladats a l' hospital Verge de l'Arrixaca, a Múrcia.

Segons les fonts, els hospitalitzats en aquest centre són una dona ingressada a l'UCI del pavelló general amb politraumatisme sever, un nen, també a la UCI de pediatria amb evolució favorable, i una altra dona, ingressada a reanimació, que ja va ser intervinguda ahir a la nit en estat greu.

Aquest migdia s'ha confirmat una novena víctima mortal, una dona de 41 anys que estava ingressada a la Unitat de Cures Intensives d'un centre hospitalari amb traumatismes severs.

La resta dels ferits, de diversa consideració, han estat atesos per les unitats d'emergències en els hospitals de campanya habilitats a Llorca i els que registraven més gravetat, un total de 30, han estat traslladats a diferents hospitals de la regió, ja que l'Hospital Rafael Méndez de Llorca, que segueix desallotjat.

En total, 270 pacients han estat evacuats d'aquest centre mèdic i prop de 200 més des de l'hospital Verge de l'Alcázar.

La Brigada Sanitària Militar, en coordinació amb els serveis sanitaris de la Regió de Múrcia, ha començat a muntar un nou hospital de campanya amb capacitat per a 300 llits i un bloc quirúrgic al costat del camp de futbol Artés Carrasco de Llorca, que evitarà el desplaçament de pacients a altres hospitals.

Els professionals de l'hospital Rafael Méndez atendran allí als ferits i realitzaran els ingressos que siguin necessaris.

Els Serveis d'Emergències Sanitàries de totes les comunitats properes s'han ofert per ajudar en les tasques de trasllat i cura de ferits, però no ha estat necessari, de moment.

Més de 200 voluntaris de Protecció Civil de pràcticament totes les agrupacions de la Regió participen en aquests moments en les tasques de rescat i atenció dels afectats pels sismes, als quals se'ls està repartint aliments de primera necessitat i mantes.

A més, els voluntaris han aportat 60 vehicles, entre ambulàncies, tot terrenys i de suport, i deu hospitals per l'assistència a les víctimes de els terratrèmols.

El dispositiu també ha comptat amb 30 bombers del Consorci d'Extinció d'Incendis i Salvament de la Regió; 8 bombers del SIS i altres dotze efectius d'Alacant, així com uns 20 vehicles per a la intervenció en emergències i actuacions del salvament a les zones més afectades pels moviments sísmics.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
ADMINISTRACIONS

Un paquet de projectes socials seran finançats amb 11,1 milions de la taxa turística a Barcelona

bARCELONA

La Setmana de l’Activitat Física i la Salut acaba amb més de 6000 participants

salt

Acaben les obres de substitució del col·lector a la riera d’Arbúcies

arbúcies
societat

Funcionaris de presons protesten per l’acord laboral amb quatre sindicats

Barcelona
societat

Activada l’alerta per pluges intenses a Barcelona i Tarragona

Barcelona

Nova iniciativa a la Garrotxa per garantir el relleu agrari

olot

Cristóban Colon i Carina Sild, honoris causa de la UdG

girona
societat

Condemnada una advocada per enganyar l’Associació d’Avis del Bon Pastor

Barcelona
Infraestructures i Serveis

La millora de la C-37 entre Valls i Pont d’Armentera, aquesta tardor

Valls