Societat

Blinden el Parlament davant de la concentració dels “indignats”

El govern català afirma que la seva obligació és garantir la sessió plenària

El col·lectiu pretén acampar i organitzar un cordó humà davant la Cambra per protestar per les retallades pressupostàries

Una desena d'operaris de l'Ajuntament de Barcelona han col·locat aquest dimarts tanques de seguretat per delimitar tot el perímetre del Parlament on aquesta tarda els “indignats” de la plaça Catalunya han convocat una acampada.

El portaveu de l'executiu català, Francesc Homs, no ha volgut concretar quina serà l'actitud del govern vers l'anunci dels “indignats” de plantar-se davant el Parlament el dia del debat dels pressupostos. Homs s'ha limitat a afirmar que: “L'obligació d'un govern és garantir que se celebri de manera normal una sessió plenària al Parlament.”

Els “indignats” tenen previst dormir davant del Parlament aquesta nit, tot i que segons una portaveu de la comissió de comunicació tenen clar “que no els deixaran entrar”, raó per la qual tenen previst “improvisar sobre la marxa” i organitzar diverses activitats, entre les quals destaquen els parlaments a dos quarts de deu d'Arcadi Oliveres i Miren Etxezarreta, dos reconeguts docents universitaris que han donat suport al moviment.

Així mateix, els “indignats planegen organitzar aquest dimecres un cordó humà davant la porta de la Cambra per evitar, sense “coaccionar”, que els polítics aprovin els pressupostos catalans que es debatran a partir de aquest dimecres. “Volem fer-nos sentir com a ciutadans i tenir un espai per dir que no estem d'acord amb els pressupostos de les retallades”, asseguren fonts dels “indignats”.

D'aquesta manera, els “indignats” de Barcelona redirigiran la seva protesta a les portes del Parlament després que el moviment hagi aixecat el campament de la plaça Catalunya –encara que queda un petit grup acampat– i hagi acordat canalitzar el treball per altres vies.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
urbanisme

El nou POUM perfila com serà la ciutat d’aquí a mig segle

Tarragona
educació

La UPC oferirà el grau de Medicina a partir del 2026

BARCELONA

Reivindiquen l’herència de la gastronomia marinera femenina

roses

L’Escala vol definir un Pla Local de Joventut amb la participació

l’escala
medi ambient

Mataró canvia de lloc els peixos del Parc Central per la sequera

mataró

La UAB aprova un pla per assolir la neutralitat climàtica el 2030

Cerdanyola del Vallès
MEDI AMBIENT

El GironaNat recupera basses pluvials i en crea de noves

girona

Rècord de validacions a TMB coincidint amb Sant Jordi

Barcelona
CELRÀ

Canvien de lloc els concerts de nit de la festa major

celrà