Societat

Augmenten un 45% les multes per excés de velocitat als accessos de Barcelona

La velocitat variable també s'implementarà entre Barcelona i Molins de Rei abans de finals d'any

El Servei Català de Trànsit ha sancionat un 45% més de conductors que han sobrepassat la limitació de velocitat marcada en les vies d'accés a Barcelona entre els mesos de març i agost. L'increment és en relació al mateix període de l'any anterior i reitera una tendència que ja va detectar-se durant els primers tres mesos de 2011.

El director del Servei Català de Trànsit, Joan Aregio, ha lamentat l'augment i l'ha atribuït al fet que “molts conductors van malinterpretar”, després que el nou govern abolís la limitació dels 80 km/h, que hi hauria “certa permissivitat” en els controls de velocitat. Un error, “perquè serem inflexibles”, ha alertat.

El balanç dels sis primers mesos després de la supressió de la limitació dels 80 km/h en les vies d'accés a Barcelona consolida l'escenari dibuixat en l'anterior balanç, el dels primers tres mesos de 2011. Dels 84,5 km de l'anomenada zona 80, 55,8 km van quedar llavors alliberats de la limitació de velocitat.

Segons el Servei Català de Trànsit s'ha mantingut la sinistralitat en aquesta zona des de març fins a l'agost en relació al mateix període de l'any anterior. L'any passat van produir-se 2 morts i 19 ferits greus, enguany han mort 3 persones i han resultat ferides greument 19 persones. L'amenaça d'un repunt de la sinistralitat a causa de la supressió de la limitació de velocitat era la principal por per als defensors de l'aixecament dels 80 km/h.

Nous trams de velocitat variable

Aregio ha anunciat que abans que acabi el 2011 s'implementarà també la velocitat variable entre Barcelona i Molins de Rei. El tram afecta la B-23 i l'AP2 i s'hi instal·laran 106 senyals de velocitat variable en ronc i 4 senyals laterals.

El 2012 serà el torn de 6 km de la B-20 nord, entre Santa Coloma de Gramenet i Tiana. El 2013 està previst un altre tram també de 6 km de la C-31 entre Sant Adrià del Besòs i Badalona. El 2014 acabarà la implementació de la velocitat variable amb 11,5 km de l'A2 entre Cornellà de Llobregat i Sant Vicenç dels Horts.

Aregio ha subratllat que el pressupost inicial presentat per l'anterior govern per dur a terme aquesta implementació s'ha pogut reduir gairebé en 2 milions d'euros.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Sonia Giménez
PRESIDENTA DE L’OBSERVATORI DE L’AIGUA DE TERRASSA (OAT)

“En la gestió de l’aigua cal valentia i requereix consens”

TERRASSA
INFRAESTRUCTURES

Comença l’obra de l’estació de busos de Lleida que es posarà en marxa el 2026

LLEIDA
Olot

El Cornamusam aposta per la programació de quilòmetre zero

Olot
Educació

L’Ajuntament de Badalona treu els estudis universitaris del Carme per posar-hi oficines

Badalona
OCi

La Fira d’Abril ignora la SGAE i no paga els drets d’autor

barcelona
GIRONA

Volen que l’edifici de la UNED sigui centre de dia i refugi climàtic

girona
salut

L’hospital del Mar demostra la conveniència de tallar el fre lingual

Barcelona
SAlut

Bellvitge fa la primera reducció d’estómac robòtica del país

L’Hospitalet de Llobregat
SOCIETAT

Les entitats d’ajut reclamen polítiques socials efectives als nous Parlament i govern

barcelona