Societat

L'Eix Diagonal obrirà el proper 2 de desembre

El conseller de Territori i Sostenibilitat confirma l'avançament de les obres

La nova via connectarà Manresa, Igualada, Vilafranca del Penedès i Vilanova i la Geltrú

El conseller de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya, Lluís Recoder, ha confirmat aquest matí que el 2 de desembre s'inaugurarà l'Eix Diagonal, la via que unirà Vilanova i la Geltrú amb Manresa, passant per Vilafranca del Penedès i Igualada. De moment, l'únic tram pel qual ja es pot circular és el que hi ha entre Igualada i Manresa.

El conseller de Territori i Sostenibilitat, Lluís Recoder, ha confirmat aquest matí durant una visita a la Fira de Novembre que se celebra a la capital del garraf l'obertura de la nova via el 2 de desembre. Recoder ha assegurat que aquesta infraestructura vertebrarà el país” i “obrirà relacions personals, socials i econòmiques entre les quatre capitals”. Ara bé, també ha deixat clar que és el propi territori qui ha d'aprofitar aquesta oportunitat, alhora que creu que les quatre ciutats són “perfectament” complementàries entre elles.

El nou eix viari, que connectarà el Garraf amb l'interior de Catalunya, ha suposat la construcció de 35 quilòmetres de nova carretera, 13 dels quals tindran característiques d'autovia (entre Vilafranca i Vilanova i la Geltrú).

Les obres d'aquesta gran infraestructura van iniciar-se al segon semestre del 2009 i s'acabaran més de mig any abans del previst. L'Eix Diagonal s'ha construït amb el sistema de peatge a l'ombra, que suposa que l'empresa concessionària, en aquest cas ACS, no comenci a cobrar fins que no es posi en marxa la via. És aleshores quan la constructora comença a rebre un quantitat econòmica per cada vehicle que hi circuli.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.