Societat

Milers d'estudiants es manifesten pel centre de Barcelona

La protesta culmina la convocatòria de vaga a les universitats públiques

Els organitzadors qualifiquen d'èxit l'aturada d'aquest dijous

Uns 10.000 universitaris, segons la Guàrdia Urbana, s'han manifestat aquest dijous pel centre de Barcelona en contra de les retallades a les universitats públiques. La protesta ha culminat la convocatòria de vaga d'aquest dijous a les facultats.

La marxa ha començat a la plaça Universitat, després d'una asseguda d'un quart d'hora a la Gran Via, davant de l'edifici històric de la Universitat de Barcelona (UB). Posteriorment, s'han dirigit pel carrer Pelai cap a la Rambla, per on han baixat pel lateral dret, per agafar després el carrer Ferran fins a la plaça de Sant Jaume, on també han fet una asseguda tots els participants davant del Palau de la Generalitat. Més tard, els estudiants s'han concentrat a la Plaça Catalunya.

La capçalera de la manifestació ha estat presidida per una pancarta amb el lema L'educació és el futur. Defensem-la. Durant la protesta els estudiants han cantat proclames en contra de les retallades i han denunciat que el govern està impulsant polítiques amb l'objectiu de “privatitzar” les universitats.

Un nombrós grup d'estudiants de Secundària i Batxillerat ha participat també en la protesta.

Abans d'iniciar la marxa, els membres de la Plataforma en Defensa de les Universitats Públiques (PDUP), que han convocat l'aturada juntament amb la CGT, han qualificat d'èxit la jornada de vaga a les universitats. En aquest sentit, han assegurat que l'activitat s'ha paralitzat en moltes facultats.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Tornen les malalties victorianes

Londres

El romanticisme de l’espàrrec

Gavà
CRÒNICA

El futbol no s’acaba al minut 90

Olot

Un poemari que reflexiona sobre la vida i la poesia

Olot

Comença l’espectacle

Barcelona
VIDRERES

Tres grans illes de contenidors als accessos d’Aiguaviva Parc

VIDRERES
Equipaments

Reclamen a Collboni un casal d’avis als jardins de Pedralbes

Barcelona
Patrimoni

Jornades sobre el monestir de Sant Jeroni de la Vall d’Hebron

Barcelona
Urbanisme

Obre el primer tram d’un carril bici a la travessera de les Corts

Barcelona