Societat

La Fira de Nadal de Banyoles incorpora animacions de carrer

Tindrà lloc els dies 10 i 11 amb la participació de 50 parades de productes artesans i demostració d'oficis

L'Ajuntament de Banyoles ha reforçat la Fira de Nadal i Mostra d'Oficis Artesans, de la qual els pròxims dies 10 i 11 se celebrarà la quarta edició. Com sempre, estarà situada a la plaça Major. La novetat d'aquest any és la incorporació d'una companyia, Alma Cubrae (la mateixa que intervé a la fira medieval Aloja), perquè faci animació de carrer. Una sèrie de personatges, amb en Martí Llenguatravada al capdavant, donaran el toc teatral a la fira.

Quant a l'oferta de productes, la regidora de Promoció Econòmica, Joana Vilà, ha explicat aquesta setmana que s'hi podran trobar unes cinquanta parades de productes artesanals, sobretot d'alimentació i decoració nadalenca. Pel que fa a les demostracions d'oficis, s'hi han afegit, en relació amb edicions anteriors, un sarronaire, un picapedrer i un armurer (elaborador d'armadures). No hi faltaran un sabater, un llauner, un ceramista o un terrissaire, entre altres feines més habituals a la mostra banyolina. El dia 10, a les onze i a les sis, el Grup Gastronòmic del Pla de l'Estany hi oferirà un brou de Nadal.

Divendres al vespre es va fer la tradicional cerimònia d'encesa de la decoració nadalenca a la via pública. Com en els darrers anys, s'han posat llums (del tipus LED) als principals carrers del centre, així com en espais concrets d'altres barris com la plaça Catalunya de la Vila Olímpica. La il·luminació s'encendrà fins al 8 de gener. Fins al dia 23, restarà encesa de dos quarts de sis de la tarda fins a les onze de la nit i a partir del 24, fins a les 2 de la matinada.

Fira a Porqueres i Mercat d'Indiots

La 16a Fira d'Hivern de Porqueres se celebrarà a partir de dimarts que ve, dia 6, i fins al diumenge, dia 11, en diferents espais del municipi. Com sempre, inclourà un mercat de productes artesanals, que tindrà lloc el dia 6 a la zona de can Carreras, i diverses activitats de caire lúdic. Entre les novetats hi ha un taller de construcció de caixes per a ratpenats, que impartiran voluntaris de l'entitat naturalista Limnos. Una altra novetat és el concurs El gran dictat de Porqueres. Prenent de model el popular concurs televisiu, premiarà els guanyadors amb un porquet dedicat per Òscar Dalmau, el presentador del programa de TV3. També és inèdita la competició d'escalada indoor que es farà al centre cívic, per celebrar l'ampliació del seu rocòdrom. A l'oferta de mercats nadalencs del Pla de l'Estany s'hi afegeix aquest any la de Cornellà del Terri. Hi haurà una novetat important: el Mercat d'Indiots, que s'ha programat per al dissabte dia 10. Es tracta d'un mercat que es va deixar de fer i en el qual es venia sobretot aviram i productes típics dels àpats de Nadal.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Vint anys al servei de les famílies més vulnerables

Badalona
societat

Dignitat a les Vies presenta les seves queixes a Renfe

barcelona
Societat

Només troben llar per a un dels 45 usuaris de l’alberg que han tancat a Badalona

Badalona
Olot

Els sants tornen a la façana de Sant Esteve

Olot
societat

Pressió social per a la pacificació de l’N-2

mataró
política municipal

Banyoles invertirà més de 2 milions d’euros en diferents actuacions

BANYOLES
FIGUERES

Càritas celebra 50 anys a la ciutat

FIGUERES
societat

Catalunya registra el dia més plujós des del setembre de l’any passat

barcelona
medi ambient

Reus intensifica les sancions a qui no llenci bé les escombraries

REUS