Societat

Colgats per la neu

Les temperatures arriben als 20 graus negatius al centre de França

Itàlia registra un temporal i preocupen els problemes de subministrament de gas

L'Europa central i els Balcans registren 124 morts a causa de l'onada de fred siberià

El desgel dels rius provoca una dotzena de morts a Bulgària i Grècia

L'onada de fred que afecta bona part d'Europa es va traduir a França en temperatures que van arribar als 20 graus sota zero al centre del país, que s'enfronta a un nou risc d'apagades per la gran demanda de consum elèctric, que s'acosta a rècords històrics. A París, les temperatures van baixar fins als sis graus sota zero. A Itàlia la neu va reaparèixer ahir a la zona nord, acompanyada per temperatures polars. Al sud del país també es registraven importants precipitacions de neu a Calàbria i a l'illa de Sicília que provocaven greus problemes de trànsit. A Venècia la neu i les baixes temperatures han provocat que l'aigua dels canals es congelés. Un dels problemes a què s'enfronta Itàlia és el subministrament de gas. A la regió de Roma hi ha 22.600 famílies que no tenen electricitat, tot i que la situació ha millorat des de dissabte, quan la xifra arribava a 60.000. A Milà, la temperatura va baixar fins als 10 graus sota zero. L'onada de fred siberià continua acarnissant-se amb l'Europa central i els Balcans. Així, des de fa onze dies el temporal de neu ha causat 124 morts a la regió, on el desgel ja ha causat inundacions i la mort de dotze persones a Bulgària. A Grècia, les tempestes han provocat quatre morts.

Temperatures de rècord

De moment, el país més afectat és Romania, amb 38 víctimes mortals, dues en les últimes 24 hores. Als Balcans el nombre de víctimes no para de créixer. A Sèrbia, són deu les víctimes, i a Bòsnia i Hercegovina, onze. Les autoritats meteorològiques mantenen l'estat d'alerta pel fred fins diumenge. A Hongria, les últimes dues morts han estat per hipotèrmia i una altra per inhalació de monòxid de carboni a causa del mal funcionament de la calefacció. A la República Txeca les víctimes pel fred pugen a 19. En aquest país s'han registrat temperatures de rècord. A les muntanyes de Sumava, a la frontera amb Alemanya, el termòmetre va registrar la nit de diumenge 39 graus sota zero, i diumenge es podria superar el rècord de -42, que data del 1929.

-6
graus
s'han registrat a la ciutat de París. Al centre del país les temperatures han arribat als -20 graus.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Èxit del concert de celebració dels 25 anys de Girona Centre Eix Comercial

girona

La justícia també tomba la superilla de Compte Borrell

Barcelona
salut

Anuncien que el nou hospital de Calella estarà fet el 2030

calella

Èxit de vendes el primer dia de l’Expocasió

fornells de la selva
CALDES DE MALAVELLA

Finalitzen les obres de la depuradora de Can Carbonell

CALDES DE MALAVELLA

L’escola de pilots d’Alguaire estarà a punt la primavera vinent

Alguaire

Concentració per reivindicar la salut mental en el treball

girona

235 alumnes de 6è de primària ballen per l’equitat a Sant Gregori

girona

S’inicien les obres per convertir el Xalet Soler en la Casa de la Tecnologia

girona