Societat

L'incendi de Gerri de la Sal, l'únic actiu del Pirineu lleidatà

El vent continua bufant a la zona i dificulta l'extinció de les flames

Els focs de Montanissell i de Viu de Llevata estan controlats, mentre que el de Calbinyà està en fase de control

L'incendi forestal de Gerri de la Sal, al Baix Pallars (Pallars Sobirà), és l'únic dels quatre focs del Pirineu lleidatà que continua actiu aquest divendres a la tarda. Segons han informat els Bombers de la Generalitat, els incendis de Montanissell, al Coll de Nargó, i de Viu de Llevata, al Pont de Suert (Alta Ribagorça), estan controlats, mentre que el de Calbinyà, a Valls de Valira (Alt Urgell), està en fase de control. Un centenar de dotacions terrestres i tres mitjans aeris continuen treballant per extingir els quatre focs que encara estan oberts i que ja haurien cremat, en total, unes 820 hectàrees de superfície.

La Direcció General de Protecció Civil de Catalunya manté activada la fase d'emergència del Pla especial d'emergències per incendis forestals a Catalunya (Infocat) pels quatre focs que cremen des d'aquest dijous al Pirineu lleidatà. També està activat la unitat mòbil com a Centre de Comandament Avançat (CCA).

El Grup d'Actuacions Forestals (GRAF) ha destinat als incendis 10 unitats mobilitzades a la zona, així com dues unitats del Grup d'Emergències Mèdiques (GEM) dels Bombers. També hi treballen diversos efectius de les Agrupacions de Defensa Forestal (ADF), membres del Cos d'Agents Rurals (CAR), set unitats del Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM) i diverses patrulles dels Mossos d'Esquadra, així com agents locals de policia, Creu Roja i voluntaris, entre d'altres.

El Servei Català de Trànsit informa que, com a conseqüència del incendis, continua tallada la carretera N-260, entre els quilòmetres 337 i 347,5 i es manté el pas alternatiu a Soriguera entre els punts quilomètrics 290 i 291.

El vent continua bufant a Gerri de la Sal

El foc de Gerri de la Sal continua actiu i els Bombers de la Generalitat realitzen les tasques d'extinció per poder donar per controlat el foc el més aviat possible. Hi estan treballant una cinquantena de vehicles terrestres, amb el suport d'un mitjà aeri, per poder assegurar el perímetre, que encara no està controlat.

El vent continua bufant a la zona, encara que amb ràfegues no tan fortes com aquest dijous. La previsió de cara als propers dies és de manteniment d'entrada de vents de nord, fet que augmenta la sequedat de l'aire i no permet recuperar humitats. Així mateix, la dificultat dels terrenys, amb forts pendents i problemes d'accés, condiciona l'operatiu.

Segons les informacions facilitades pel Cos d'Agents Rurals, la superfície afectada provisional és de 385,21 hectàrees, 351,78 de les quals són del terme municipal de Baix Pallars i 33,42 de Soriguera.

Controlat el foc de Viu de Llevata

L'incendi de Viu de Llevata s'ha donat per controlat pels volts de les sis de la tarda i segons les dades del Cos d'Agents Rurals ha cremat 246,29 hectàrees, la major part de les quals (206,13) al terme municipal del Pont de Suert. La resta, 40,16 hectàrees, pertanyen al municipi de Tremp. Per tipus de vegetació, s'han cremat 128,40 hectàrees d'arbrat, 88,64 de matollar, 17,36 de conreus, 10,96 de pastures i la resta de terrenys improductius.

Al lloc hi han treballant ara 25 vehicles terrestres i dos mitjans aeris dels Bombers de la Generalitat.

L'incendi de Calbinyà, en fase de control

L'incendi de Valls de Valira es troba en fase de control des de les 16.35 hores. Hi continuen treballant 11 vehicles dels Bombers de la Generalitat. Segons les dades facilitades pel Cos d'Agents Rurals, la superfície afectada és de 121,73 hectàrees, totes pertanyents al terme de Valls de Valira. D'aquestes, 104,62 són de massa arbrada; 8,79 és matollar i 8,33 hectàrees són pastures.

Els Bombers segueixen remullant el foc del Coll de Nargó

Els Bombers de la Generalitat continuen treballant amb 4 dotacions terrestres per acabar de remullar tot el perímetre i revisar els punts calents de l'interior. El foc està controlat, però les tasques d'extinció continuen. El foc hauria afectat unes 65 hectàrees de vegetació.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
SALUT

El CAP de les Borges Blanques farà radiografies, una llarga reivindicació veïnal

barcelona
societat

Acord per apujar els sous als metges d’urgències de l’Hospital de Mataró

Argentona
societat

El Claustre de la UB aprova la moció de suport a Palestina

barcelona
infraestructures

Liciten les obres del vial per accedir al polígon de Gandesa des de la C-43

GANDESA
habitatge

El Govern recorre contra l’Estat per ignorar l’índex català de preus del lloguer

barcelona
MEDI AMBIENT

Els impulsors de la consulta sobre el polígon recorren a la Generalitat

La Bisbal del Penedès
SERVEIS

Aigües de Barcelona aprova 995 milions per assegurar el futur del servei

Barcelona
SERVEIS

290 delictes a les xarxes ferroviàries catalanes en catorze mesos

Barcelona
TORROELLA DE MONTGRÍ I L’ESTARTIT

Redueixen el consum d’aigua un 27 %, a 16 mesos de la municipalització

TORROELLA DE MONTGRÍ