Societat

Rècord d'incendis el primer trimestre de 2012

Des de l'1 de gener fins l'11 de març s'han produït 228 focs que han cremat 1.500 hectàrees a Catalunya

Només el 1981 i el 1984 superen la superfície cremada en el mateix període

El primer trimestre del 2012 és el que més incendis ha registrat des del 1968 i el tercer en superfície cremada.

Des de l'1 de gener fins l'11 de març d'aquest any s'han declarat 228 focs que han cremat un total de d'1.506,76 hectàrees, una xifra molt superior a la dels anys precedents.

De fet, costa trobar dades similars en tota la sèrie estadística, que comença el 1968, i cal remuntar-se al1984 i 1981 per trobar balanços més negatius. Aquells dos anys els incendis van afectar una superfície de 2.125,16 i 3.378,60 hectàrees respectivament. Tot i així, el número d'incendis va ser inferior: 38 i 79.

En aquest sentit, només hi ha un any en tota la sèrie estadística que s'apropi a la xifra actual: el 1999, quan es van superar els 200 incendis en el primer trimestre.

Els focs d'aquest hivern també han destacat per la massa arbrada que s'ha calcinat. Dels 228 incendis que hi ha hagut, en més d'un centenar s'ha cremat vegetació forestal.

Els focs més importants i que han catapultat l'any 2012 fins al tercer lloc del rànquing estadístic han estat, amb diferència, els de la setmana passada. L'incendi de Solius, a Santa Cristina d'Aro, ha estat el que ha cremat més, un total de 369,62 hectàrees forestals. El segueix el de Gerri de la Sal, a Baix Pallars, amb 336,71 hectàrees cremades, i ja per sota el de Viu de Llevata, al Pont de Suert (Alta Ribagorça), amb 228.

Situació sota control al Pirineu

Els Bombers de la Generalitat s'han retirat ja de tots els incendis del Pirineu de Lleida a excepció del de Gerri de la Sal, en el qual encara hi romanen dotacions terrestres que vigilen la reaparició de petites fumeres.

A Viu de Llevata i Calbinyà ja s'han retirat totes les dotacions i està previst que aquests incendis es donin per extingits ben aviat, com ja s'ha fet amb el foc de Montanissell.

En canvi, els Bombers catalans han continuant treballant durant tot aquest dilluns amb mitjans aeris i terrestres en l'incendi de Castanesa, a la Ribagorça aragonesa, del qual s'han retirat al vespre.

Per altra banda, l'alcalde de Gerri de la Sal, Josep Maria Semino, ha avançat que l'Ajuntament està a l'espera de l'informe dels Agents Rurals per confirmar si la caiguda de línies elèctriques va ser la causa del foc.

Si la investigació corrobora aquest extrem, ja ha avançat emprendran mesures legals per demanar responsabilitats a la companyia elèctrica pels danys materials que va causar el foc, que va cremar completament dues granges i va danyar una altra.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Portu regala la Champions al Girona

Girona
la crònica
La crònica

Jugar no és només cosa de nens

OLOT

Simulacre d’emergències al Recinte Firal d’Olot

OLOT
equipaments

Solsona inaugura una nova pista poliesportiva

SOLSONA
patrimoni cultural

Homenatgen una trentena de ‘casillers’ del canal d’Urgell i les seves famílies

El Palau d’Anglesola
tradicions

La samarreta de la Patum llueix a la plaça Sant Pere de Berga

BERGA
societat

Fundesplai engega la campanya de casals i colònies d’estiu amb 90.000 places

prat del llobregat
SOCIETAT

La falta de pluja canvia la maceració de la ratafia

SANTA COLOMA DE FARNERS
societat

Alella fa una crida a participar del consell agrari municipal

alella