Societat

Tornada tranquil·la del 15-M a la plaça de Catalunya

Prop de 100 “indignats” fan una primera assemblea per preparar la manifestació d'aquesta tarda

Felip Puig garanteix que els Mossos només hi intervindran si hi ha problemes d'ordre públic

El retorn dels “indignats” ahir a la plaça de Catalunya de Barcelona va començar amb una assemblea molt tranquil·la d'un centenar de persones passades les sis de la tarda amb una sola pancarta que deia “obre els ulls”.

La major part dels participants no tenien cap interès a comentar les declaracions que al llarg del matí van anar fent responsables polítics i comerciants. La Fundació Barcelona Comerç i la Confederació de Comerç de Catalunya van demanar a l'alcalde, Xavier Trias, que reconsiderés l'autorització que permet als “indignats” estar-se a la plaça fins dimarts. “Si hi ha bona voluntat, no hi haurà problemes; Barcelona demostrarà que és una ciutat democràtica on es respecta el dret a la manifestació i a l'ús de l'espai públic”, va afirmar Trias. En la mateixa línia, el conseller d'Interior, Felip Puig, va dir que els Mossos no hi intervindran, “si no hi ha cap problema d'ordre públic”.

“El grup del fòrum dels pobles ens hem anat trobant cada divendres i aquest cop aprofitem per fer-ho aquí i escalfar motors per a la mobilització d'aquests dies”, va explicar Jezabel. El fòrum dels pobles s'ha creat perquè totes les sensibilitats tinguin cabuda sota el paraigua del 15-M i es defineix com a “un espai de trobada per tractar sobre lles preocupacions de la ciutadania de manera horitzontal i participativa”. Serà un espai paral·lel als grups de treball que també ocuparan la plaça a partir d'avui, després de la manifestació, per fer visible el que s'ha anat treballant els últims mesos tant en assemblees de barris com a través de la xarxa en temes com ara l'habitatge digne, el dret a la salut i l'educació i la preocupació per la precarietat laboral. Un dels temes de debat serà l'impacte de la possible implantació del projecte d'Eurovegas a Catalunya.

La prova de foc per comprovar si els “indignats” mantenen un any després la capacitat de fer d'altaveu del creixent malestar ciutadà és la manifestació convocada per avui a les sis de la tarda, que sortirà de la plaça de Catalunya i hi tornarà, passant per Balmes, la Diagonal i el passeig de Gràcia. Acabada la manifestació, començarà l'“assemblea permanent” en què els activistes prepararan “accions per al dia 15”.

LA FRASE

Hem viscut un any de grans mobilitzacions i és el moment de posar en comú la feina feta
Jezabel
participant de l'assemblea del Fòrum dels pobles


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
societat

Fundesplai engega la campanya de casals i colònies d’estiu amb 90.000 places

prat del llobregat
SOCIETAT

La falta de pluja canvia la maceració de la ratafia

SANTA COLOMA DE FARNERS
societat

Alella fa una crida a participar del consell agrari municipal

alella
LLENGUA

Els drets lingüístics centren la Jornada Lluís M. de Puig

GIRONA
societat

Els joves de La Causa justifiquen l’ocupació i estenen la mà als Castellers

sant cugat del vallès
administracions

Mataró destinarà 20,5 milions a millorar equipaments i comprar habitatge

mataró
urbanisme

El nou carril bici d’Igualada rep un premi de mobilitat

IGUALADA
societat

Finançament a quatre bandes pel nou centre per a l’Associació Alzheimer de Tàrrega

tàrrega
tradicions

Publicat el videoclip de la festa major de Lleida

LLEIDA