Societat

Pocs problemes a les farmàcies en les primeres hores de l'euro per recepta

El departament de Salut informa que les farmàcies catalanes han dispensat 70.000 medicaments fins a la una del migdia

La Generalitat de Catalunya recorda que sancionarà a qui no pagui l'euro per recepta

Dubtes sobre quines dades s'han de capturar o errors de concordança en els pacients exempts del cobrament són algunes de les incidències

Els catalans paguen des d'aquest dissabte la taxa d'un euro per recepta a les farmàcies, on l'activitat ha caigut en picat, després de les cues registrades els últims dies. Així, el primer dia d'aplicació de l'euro per recepta ha arrencat amb normalitat. Les incidències informàtiques, els dubtes sobre quines dades s'han de capturar o, en molts pocs casos, els errors de concordança en els pacients exempts del cobrament de la taxa han estat els problemes més freqüents registrats aquest matí, segons ha explicat la secretària del Consell de Col·legis de Farmacèutics de Catalunya, Pilar Gascón.

El departament de Salut ha informat en un comunicat que les farmàcies catalanes han fet 70.000 dispensacions de medicaments subjectes a l'euro per recepta fins a la una del migdia d'aquest dissabte.

De fet, molts clients han avançat la compra de tants medicaments com ha pogut. Aquest mes de juny se n'ha dispensat un 20% més en relació amb el mateix període de l'any passat. I, fins i tot, n'hi ha que defensen iniciar la campanya #novullrepagar, igual que s'ha fet en els peatges. És el cas de la Federació d'Associacions per a la Defensa de la Sanitat Pública o del col·lectiu Dempeus per la salut pública, donat que consideren que la nova taxa envaeix competències estatals i que és discriminatòria i injusta. A més, alerten que hi haurà gent que es veurà obligada a triar entre menjar o pagar els medicaments.

Per si de cas, la Generalitat de Catalunya ha recordat aquest dissabte que imposarà una sanció d'un 20 % sobre l'import no satisfet a través de la taxa d'un euro per recepta.

Així, el ciutadà que no pagui la taxa d'un euro per recepta dispensada en farmàcia passarà a ser deutor de la Generalitat i, com succeeix amb la resta d'impostos impagats, l'administració li reclamarà la quantia seguint els procediments que estableix la Llei de Tributs.

L'usuari que no vulgui abonar la taxa rebrà igualment el medicament, però haurà d'omplir un formulari amb les seves dades que el farmacèutic remetrà al Departament de Salut de la Generalitat.

L'administració catalana enviarà una notificació al deutor perquè aboni l'import de forma voluntària i, si no respon, se li reclamarà per la via de constrenyiment -execució forçosa- amb un recàrrec d'un 20 % sobre l'import reclamat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Els autocars turístics, sota terra

Barcelona
La monarquia

Bestiari il·lustrat

GIRONA

Busquen fons de l’Estat per pagar les sentències del personal

girona
La crònica

Els triangles que dibuixaria Maria Antònia Canals

BADALONA

Mig centenar d’usuaris de Can Bofí Vell de Badalona, condemnats a tornar al carrer

BADALONA

Èxit del concert de celebració dels 25 anys de Girona Centre Eix Comercial

girona

La justícia també tomba la superilla de Compte Borrell

Barcelona
salut

Anuncien que el nou hospital de Calella estarà fet el 2030

calella

Èxit de vendes el primer dia de l’Expocasió

fornells de la selva