Societat

societat

Faran una rèplica de la verge robada a Creixell

L'Associació de Veïns i Amics de Creixell ha recaptat 498 euros que destinaran a fer una reproducció exacta de la imatge de la marededéu de Creixell, que presidia la capella d'aquest nucli de Borrassà i que va ser robada el passat mes de març.

Segons ha explicat l'Ajuntament de Borrassà, aquests diners es van recollir durant un concert acústic de Vicenç Cànovas i Mar Benavides, que va tenir lloc durant la festa major de Creixell, la setmana passada. L'audició musical era gratuïta i la recaptació es va fer entre la cinquantena d'assistents que hi va haver.

La historiadora de l'art Núria Roura explica que la imatge de la marededéu de Creixell és una figura d'alabastre policromada d'estil gòtic, que data del segle XV. La imatge presidia el centre del retaule neoclàssic que hi ha a l'església i que va ser construït, l'any 1819, pel mestre de cases de Garriguella, Josep Torroella. Núria Roura hi afegeix que es tracta de l'única imatge, de les tres que hi havia en el cicle iconogràfic dedicat a la Immaculada Concepció, que es va salvar l'estiu del 1936 durant la Guerra Civil espanyola, ja que es va amagar en un paller.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.