Societat

Santa Coloma farà un centre social d'atenció integral

El col·lectiu Menjar per a Tothom tancarà el seu servei d'àpats i derivarà els usuaris al menjador municipal

L'Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet s'ha compromès a posar en marxa un centre integral de recursos per a les persones desafavorides. A més de serveis de menjador, la instal·lació funcionarà com un alberg amb dutxes i bugaderia i tindrà també serveis d'atenció social adreçada a persones que acreditin que es troben en situació de pobresa o bé d'exclusió social. Està previst que el nou centre pugui estar enllestit en el termini d'un any. Mentre no entri en funcionament, tots aquells que visquin en habitatges sense condicions per cuinar, que no tinguin ingressos o que cobrin prestacions mínimes que no els permeten cobrir les necessitats bàsiques, podran dinar i sopar cada dia al menjador social municipal.

Després de conèixer aquest anunci, el grup Menjar per a Tothom ha decidit tancar en breu el seu servei d'àpats a l'Ateneu Popular Julia Romera. Jordi Garcia, integrant del col·lectiu, explica que derivaran els usuaris cap al menjador social municipal. El servei d'àpats de l'Ateneu està gestionat per voluntaris que fan el menjar i el serveixen dos cops per setmana. Garcia assegura que estan satisfets per l'anunci de la creació del centre i la posada en marxa a principi d'any del menjador social. D'aquesta manera, es dóna resposta, segons Garcia, a la pressió popular exercida arran d'una inspecció de la Generalitat, que obligava a tancar el seu servei perquè no complia els requisits legals.

A partir d'ara, el col·lectiu, que va iniciar fa un any una campanya per denunciar que hi havia gent a la ciutat que passava gana, farà el seguiment per garantir que l'Ajuntament compleix els compromisos i mantindrà l'Oficina de Drets Socials, un servei jurídic gratuït adreçat a persones amb problemes socials.

LA XIFRA

40
usuaris
atén el servei d'àpats del grup Menjar per a Tothom a l'Ateneu Popular Julia Romera.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Els autocars turístics, sota terra

Barcelona
La monarquia

Bestiari il·lustrat

GIRONA

Busquen fons de l’Estat per pagar les sentències del personal

girona
La crònica

Els triangles que dibuixaria Maria Antònia Canals

BADALONA

Mig centenar d’usuaris de Can Bofí Vell de Badalona, condemnats a tornar al carrer

BADALONA

Èxit del concert de celebració dels 25 anys de Girona Centre Eix Comercial

girona

La justícia també tomba la superilla de Compte Borrell

Barcelona
salut

Anuncien que el nou hospital de Calella estarà fet el 2030

calella

Èxit de vendes el primer dia de l’Expocasió

fornells de la selva