Societat

La PAH avança que “alliberaran” més pisos

La plataforma va ocupar el passat divendres un immoble buit de Salt propietat d'un banc per destinar-lo a famílies desnonades

El col·lectiu vol negociar amb l'entitat financera cedeixi al pis a canvi d'un lloguer social.

La Plataforma d'Afectats per la Hipoteca (PAH) de Girona ha assegurat que el bloc de pisos ocupat a Salt per destinar-lo a famílies sense recursos econòmics és només el primer que “alliberen”. La portaveu de la plataforma, Marta Afuera, ha avançat que la seva voluntat és de “no parar” i ocupar altres immobles buits per oferir un sostre a persones desnonades.

El passat divendres la PAH va ocupar un immoble de Salt propietat del banc Mare Nostrum que estava buit des de feia temps amb intenció és oferir els 15 pisos a famílies sense habitatge. Durant aquest cap de setmana, han condicionat el bloc de pisos i també han plantat un hort urbà en uns terrenys propers a la finca. Segons ha explicat Afuera, de moment el banc encara no ha presentat cap demanda als jutjats per reclamar el desallotjament del pis.

De moment, hi ha una setantena de persones permanentment dins l'edifici per “protegir-lo” en cas que hi anés la policia amb intenció de desallotjar-lo. Marta Afuera ha detallat que tenen previst reunir-se amb representants de l'entitat bancària per negociar quedar-se a l'immoble. Segons el col·lectiu, hi ha “precedents” d'altres experiències que finalment han aconseguit que el banc deixi viure les famílies al pis a canvi d'un lloguer social.

“Nosaltres no fem cap desperfecte, tenim cura del pis”, ha afirmat Afuera que afegeix que de moment s'estan organitzant per moblar els pisos i aconseguir tot l'imprescindible perquè les famílies hi puguin viure de forma confortable. Amb tot, l'organització veu probable que l'entitat bancària acabi demanat el desallotjament.

En qualsevol cas, Afuera ha avisat –fent un joc de paraules amb el nom del moviment– que no “PAHraran” i que ocuparan tants pisos com calgui. “El que no és just és que hi hagi gent sense casa quan hi ha milers i milers i milers de pisos buits”, ha afirmat Afuera.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
LA CRÒNICA

Les mestres que fan collir pedres

CRÒNICA

Defensors davant la burocràcia

Societat

L’Ajuntament de Badalona estudia ara com reobrir l’alberg municipal

Badalona
Teresa Prados
Portaveu de No esteu soles, en defensa de les víctimes d’agressió sexual

“Les víctimes senten que han provocat l’agressió sexual”

Badalona
Societat

Planten el Dimoni de les Festes de Maig a Badalona

Badalona
equipaments

Enderrocament “d’urgència” i “per seguretat” de l’edifici de l’Escola de Vela

platja d’aro
sequera

Només 17 hm³ per als regants al Baix Ter

LA TALLADA D’EMPORDÀ
urbanisme

Adjudiquen la rehabilitació de les cases del castell d’Amposta

AMPOSTA
GIRONA

Finalitzen les obres de l’enllumenat d’accés als jardins de les Pedreres

GIRONA