Societat

La jutgessa demana a Interior la identitat dels mossos que van reduir l'home mort al Raval

El Jutjat tramita la petició després de l'aparició de dos vídeos casolans que avalen que els agents van colpejar Juan Andrés Benítez

La magistrada també reclama els arxius de veu de la sala de comandament dels Mossos de la nit dels fets, la transcripció de les trucades a la Policia i el bolcat de trucades telefòniques de la víctima

  • Vista del carrer Aurora, on es va tenir lloc l'actuació policial ACN.
  • VÍDEO: Enregistrament dels fets des del balcó

El Jutjat d'Instrucció 20 de Barcelona ha demanat a la Conselleria d'Interior que identifiqui els Mossos d'Esquadra que van intervenir en la reducció de Juan Andrés Benítez, l'empresari del Gai Eixample que va morir poques hores després dels fets. La magistrada ha fet la petició després de l'aparició de dos vídeos que confirmen que diversos agents van colpejar la víctima durant l'actuació –la matinada del 5 al 6 d'octubre– al carrer Aurora, al barri del Raval de Barcelona, segons han confirmat a Europa Press fonts judicials.

Els dos vídeos casolans enregistrats per veïns des del balcó avalen el que dos testimonis van explicar en les seves declaracions judicials, i és que almenys quatre agents van donar cops de puny, cops de genoll i puntades de peu a Benítez quan aquest es trobava a terra, al davant de casa seva, amb els policies a sobre, i cridant de dolor.

Després de rebre aquests enregistraments, la jutgessa ha sol·licitat també que se li remetin els arxius de veu de la sala de comandament dels Mossos de la nit dels fets, la transcripció de les trucades que la policia catalana i Guàrdia Urbana van rebre durant aquestes hores, i el bolcat de les trucades del telèfon mòbil de la víctima.

El bolcat de les trucades del telèfon mòbil de la víctima servirà per comprovar si Juan Andrés Benítez va trucar a la policia després de la baralla, com sostenen alguns testimonis, cosa que podria apuntar que la brega ja havia acabat quan van arribar els Mossos i que es trobava físicament en condicions de fer aquesta trucada.

L'autòpsia recull que l'home va morir per múltiples traumatismes al cap, que van donar lloc a una aturada cardíaca en què hi van incidir altres factors com l'estrès i una malaltia cardíaca prèvia que li causava arítmies. L'examen forense recull que quan va morir tenia una dent trencada, així com el pòmul, el nas i una cella, i tenia ferides als llavis, un cop al cap i a la part frontal dreta de la cara, entre d'altres lesions.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Les assignatures pendents

Girona
Societat

“La gent se’m queda mirant fixament”

Badalona
comerç

Més facilitats als xinesos perquè comprin

Barcelona
Vallfogona de ripollès/ Planoles

Porta a porta dels alumnes per fomentar l’estalvi d’aigua

Vallfogona/ Planoles
Olot

La Garrotxa vol aprendre de la mobilitat de Pontevedra

Olot
Administracions

El Suprem obliga el Prat a treure aparcament de la platja

El Prat de Llobregat
societat

Nou pas per a la construcció de l’institut Cal Maiol

barcelona
Bisharo Ali Hussein
Activista dels drets humans feminista

“Els homes volen controlar la sexualitat i el cos de la dona”

Girona

CADERSEM passa a formar part del GRUP E-COORDINA