Societat

Societat

Fent el poble entre tots

Una brigada de voluntaris que s'està consolidant a Fontcoberta amb una vintena de persones enllesteix dos projectes municipals

Amb les primeres accions volen valorar el patrimoni arquitectònic i natural

Allà on no s'arriba amb diners, s'hi arriba amb l'ajuda desinteressada de la gent. Aquest podria ser el lema de la Brigada de Voluntaris que s'ha constituït a Fontcoberta, gràcies a la qual s'estan tirant endavant uns treballs que probablement no podria assumir un consistori que, com tots, en qüestió de diners ha de filar molt prim.

Al marge de cuidar-se del manteniment i les reparacions senzilles d'alguns equipaments, el grup –estabilitzat a l'entorn de 20 persones, de totes les edats i tant nouvinguts com gent de Fontcoberta de tota la vida– està enllestint dos projectes d'envergadura: una ruta senyalitzada per conèixer el patrimoni arquitectònic i natural del municipi (esglésies, cases de pagès, fonts o les cèlebres alzines reclamadores) i el condicionament de la platja d'Espolla i el seu entorn, l'espai declarat d'interès natural conegut sobretot pels seus Triops (uns crustacis molt singulars que neixen a l'estany intermitent d'Espolla).

La idea de la brigada va sorgir l'any passat quan l'Ajuntament va plantejar la conveniència d'aprofitar els atractius del municipi per fomentar el turisme. “Per un costat –argumenta l'alcalde, Joan Estarriola, que sol participar en les feines de la brigada– en els darrers anys s'han obert una sèrie d'establiments, com cases rurals, que suposen una cinquantena de llocs de treball, sense comptar els indirectes en restaurants i botigues; i de l'altra, un patrimoni magnífic”. De reunions amb veïns, va sorgir la proposta de crear la ruta i, a més, condicionar-la amb voluntaris. “El que és paleta fa obres; el que sap d'informàtica elabora els mapes; un altre hi aporta els seus coneixements de fusteria; els materials també ens els cedeixen...”, explica Estarriola, satisfet de la resposta dels veïns. Gràcies a les estesades per condicionar camins –assenyala– s'ha redescobert el sortidor de la Mare de Déu de la Font, invisible durant dècades sota la vegetació. En el cas de la platja d'Espolla es compta també amb la col·laboració d'alumnes de l'Escola d'Art d'Olot, que s'han cuidat de dissenyar les reproduccions, en formigó i de grans dimensions, d'algunes espècies d'interès.

Si no surt cap entrebanc, a la primavera estaran acabades totes dues obres, calculen a l'Ajuntament.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

SOCIETAT

En Joan, en Musa i les cosidores, un exemple de la diversitat de Salt

salt

L’AMB impulsa un servei metropolità de moto elèctrica compartida

Barcelona

Segellat de juntes, canvi de vàlvules i rajoles per obrir la piscina de Vallparadís el 22 de juny

Terrassa

S’amplien els topalls d’ingressos per tenir la T-Blanca dels busos

Terrassa
mediterrani

Llibertat pels nou acusats a Grècia del naufragi del pesquer 'Adriana'

barcelona
economia

La moda del te i les infusions creix

Barcelona
SANT FELIU DE GUÍXOLS

Es constitueix un nou Consell Assessor de Patrimoni Cultural

SANT FELIU DE GUÍXOLS
societat

Una forta pedragada afecta diversos punts del territori gironí

serinyà

Comencen a enderrocar l’edifici de l’antic prostíbul Vicente Ferrer

La Canonja