Osona/Ripollès

Dos franctiradors literaris

Jordi Caballeria i Jordi Remolins publiquen el llibre de relats ‘Foc creuat’.

’Foc creuat’ és el títol del nou llibre que han escrit, a quatre mans, el santjoaní Jordi Caballeria i el ripollès Jordi Remolins. Es tracta de 22 relats curts –11 per cap– escrits a partir d’una premissa comuna. Primer els van publicar digitalment i ara ho han fet en paper, amb un centenar d’exemplars.

El projecte de ’Foc creuat’ va començar el 2011, quan a proposta de Caballeria van establir les peculiars bases que haurien de regir la publicació: a partir d’una premissa comuna cada autor hauria d’escriure un relat o conte. L’excusa podia ser des d’un microconte, un poema, una notícia llegida a la premsa fins a la lletra d’una cançó o quatre paraules triades a l’atzar. D’aquesta manera es van acabar creant un total de 22 relats, i en pràcticament tots surten personatges reals del Ripollès així com també indrets de la comarca, que tothom podrà reconèixer més o menys fàcilment. Després d’haver-se editat digitalment, ara l’editorial Neurosi també ha decidit publicar-lo en paper. Una cosa curiosa de la publicació és que el llibre té dues portades diferents, una per a cada autor, i a continuació de cada portada vénen els relats que ha escrit l’autor escollit en primer lloc. També hi ha diverses il·lustracions, a part de les de la portada, que en aquest cas han anat a càrrec del dibuixant torellonenc Jordi Vilardell. En espera de futures presentacions del llibre en altres pobles, el llibre ja es pot comprar a Ripoll, a la Llibreria Esther Maideu i a la Filatèlia. Per si de cas, els autors ja tenen prevista una reedició d’un centenar més d’exemplars.

La notícia completa a El 9 Nou


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Les assignatures pendents

Girona
Societat

“La gent se’m queda mirant fixament”

Badalona
comerç

Més facilitats als xinesos perquè comprin

Barcelona
Vallfogona de ripollès/ Planoles

Porta a porta dels alumnes per fomentar l’estalvi d’aigua

Vallfogona/ Planoles
Olot

La Garrotxa vol aprendre de la mobilitat de Pontevedra

Olot
Administracions

El Suprem obliga el Prat a treure aparcament de la platja

El Prat de Llobregat
societat

Nou pas per a la construcció de l’institut Cal Maiol

barcelona
Bisharo Ali Hussein
Activista dels drets humans feminista

“Els homes volen controlar la sexualitat i el cos de la dona”

Girona

CADERSEM passa a formar part del GRUP E-COORDINA