Vallès Oriental

LES FITXES ELECTORALS: Santa Eulàlia de Ronçana

Un altre canvi d’alcalde

Santa Eulàlia escollirà un nou alcalde per cinquena vegada consecutiva

Santa Eulàlia es manté fidel a la tradició d’escollir nou alcalde quan arriben unes eleccions municipals. I aquest maig ho farà per cinquena vegada consecutiva des de 1999.

L’anecdòtic costum va arrencar amb Josep Uñó, que aleshores ocupava el càrrec i va seguir amb Jaume Dantí (2003), Enric Barbany (2007) i Joaquim Brustenga (2011). Comptat i debatut, un alcalde per mandat. En aquesta ocasió, amb l’afegit que els veïns hauran d’escollir entre sis llistes, rècord fins ara al municipi. Tal com va passar fa quatre anys, CiU, Independents-ERC, PSC, PP i ICV-EUiA presenten candidatura i la novetat és l’agrupació d’electors independents Poble Unit. Amb tot, només un dels alcaldables repeteix. Es tracta d’Agustí Gonzalo (ICV-EUiA). La resta s’estrenen. Són Esteve Aymà (CiU), Ramon Vilageliu (I-ERC), Abraham Requena (PSC), Francesc Bonet (Poble Unit), el tercer representant de CiU en abandonar el govern aquest mandat, i Luisa Viviana Monge (PP), que encapçala una de les anomenades llistes fantasma.

Malgrat que encara es desconeixen la majoria de programes, el bus urbà, la recollida d’escombraries, l’ús de l’escola bressol la Font del Rieral, la sortida de la crisi, l’ajuda a les famílies o la participació ciutadana estaran recollits, d’una manera o d’una altra, en les propostes. L’aplicació del nou POUM, que després d’anys de negociacions manté les cases i terrenys pròxims al riu Tenes, també destacarà en l’agenda. Sigui com sigui, Santa Eulàlia espera un mandat més tranquil que el que ha viscut, hereu d’un convuls 2007-2011, amb el segon govern d’I-ERC i PSC. Les mobilitzacions per la retirada del bus urbà, el canvi del porta a porta pel retorn dels contenidors però sobretot el tancament de la Font del Rieral van portar la polèmica a l’Ajuntament el primer any i mig de govern de CiU i PP. Un equip que des del gener passat formen CiU i el regidor no adscrit, Francesc Montes, que va abandonar el PP i que ara es presenta com a número 4 de CiU. El 2012, el govern també va aprovar un no menys controvertit pla d’ajust, vigent encara els pròxims set anys, per pagar factures pendents a proveïdors. De fet, durant tot el mandat, l’economia municipal ha estat un dels cavalls de batalla. El govern ha qualificat, en diverses ocasions, de desgavell la comptabilitat que es va trobar quan va accedir al càrrec. Des de l’oposició, en canvi, especialment des d’Independents-ERC, la visió ha estat diametralment contrària.

La notícia completa a El 9 Nou


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

societat

Oposicions per cobrir 9.344 vacants de docent

barcelona
seguretat

Busquen un ganivet perdut a la cuina de Quatre Camins

barcelona
societat

Alerta per inundacions fins demà al matí

barcelona
enogastronomia

Els caves de Guarda Superior, al marge de les mesures extraordinàries per la sequera

Barcelona/TIANA
energia

Vandellós II incia l’operació de recàrrega de combustible

barcelona

Concentració a l’Escola Castellum de Sant Julià de Ramis contra els barracons

sant julià de ramins
societat

El numero 02219, primer premi de la Grossa de Sant Jordi

Barcelona

Flors i Violes de Palafrugell encara el tram final

palafrugell
Guerra a gaza

La pluja no aturarà el ‘Pelegrinatge per l’alto el foc a Gaza’

Barcelona