Societat

Santi Vila: “Exigirem el traspàs complet de la infraestructura ferroviària”

El conseller de Territori critica que l'Estat no atén la prestació del servei a Catalunya i que cal posar sobre la taula la negociació del traspàs de competència de la gestió

El servei a Rodalies i Regionals ha quedat normalitzada a la 13h del migdia

El conseller de Territori i Sostenibilitat, Santi Vila, ha denunciat aquest dijous la falta d'atenció per part de l'Estat a la xarxa ferroviària catalana i ha avisat que si no rep una resposta satisfactòria d'Adif i del ministeri de Foment sobre la causa de la incidència d'aquest matí “exigirem el traspàs complet de la infraestructura ferroviària a Catalunya”. “Hi ha un problema de fons que l'Estat no està atenent la prestació del servei a Catalunya”, ha reiterat, tot considerant que és possible “discriminar” de la xarxa ferroviària les que són “clarament de Rodalies”.

Vila, que s'ha reunit amb els responsables d'Adif, ha assegurat que ha traslladat que la incidència d'aquest dijous, que ha afectat 80.000 usuaris i 200 trens, “és intolerable i inadmissible”. Ha reclamat solucions “immediates” i si no es prenen mesures perquè “això no torni a passar més”, la Generalitat demanarà el traspàs “complert” de la gestió de Rodalies.

De fet, Vila ha considerat que el traspàs de Renfe a la Generalitat va ser un mal acord perquè el govern només pot expedientar però el “control de la infraestructura” segueix sent de l'Estat i per això considera que cal posar sobre la taula el traspàs de la gestió al govern per tenir “el control” complert de la infraestructura i així oferir una qualitat en el servei. De fet, Vila ha recordat que quan “el regulador és la Generalitat”, en el cas per exemple dels Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya, “les coses funcionen raonablement bé”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Has superat el límit de 5 articles gratuïts d'aquest mes.

Continua llegint-nos per només

1

Passi d'un dia

48

Subscripció anual

Ja ets subscriptor?

Inicia sessió

[X]