Societat

Llíria ret homenatge a Silvestre d'Edeta

L'alcalde ha inaugurat al parc de la Bombilla una escultura en el seu honor

L'alcalde de Llíria Manuel Izquierdo va inaugurar ahir una escultura en honor a Manuel Silvestre Montesinos, conegut com a Silvestre d'Edeta, artista que va morir el juliol de l'any passat.

El primer edil ha estat acompanyat pel regidor d'Educació, Cultura i Festes Salvador Oliver, els fills de Silvestre d'Edeta, membres de la corporació municipal i veïns de la localitat.

L'obra, realitzada per l'escultor Ricardo Rico, està col·locada en una font que presidix l'entrada del parc de la Bombilla a l'avinguda dels Furs.

L'escultura de bronze del Fill Predilecte de Llíria es troba sobre un pedestal de pedra calcària i té unes dimensions d'1,80 m d'alçària, 70 cm d'amplària i 60 cm de profunditat.

Manuel Izquierdo ha recordat l'enorme transcendència de la vida i obra de Manuel Silvestre Montesinos al mateix temps que ha donat l'enhorabona a Ricardo Rico per l'execució de l'escultura, ja que “ha sabut copsar l'essència, la personalitat i la humanitat d'una de les més grans figures de l'art del nostre temps”.

Silvestre d'Edeta té actualment a Llíria un carrer amb el seu nom i un museu amb una selecció de la seua obra. Al llarg de la seua extensa i fructífera trajectòria artística va recollir nombrosos premis i reconeixements, va deixar treballs escultòrics per a la posteritat en carrers, places i edificis de tot Espanya i va realitzar una gran labor didàctica.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Has superat el límit de 5 articles gratuïts d'aquest mes.

Continua llegint-nos per només

1

Passi d'un dia

48

Subscripció anual

Ja ets subscriptor?

Inicia sessió

[X]