Societat

Grans hotels de futur incert

La moratòria bloqueja hotels com ara els d'Henkel i el teatre Novedades, amb permís sol·licitat, i impedeix que el demanin el del Deutsche Bank o el de la Torre Agbar

La suspensió impedeix que, com a mínim fins al març que ve, quan el govern preveu tenir ja enllestit el pla especial de regulació d'allotjaments turístics que ara s'ha d'encetar, es puguin demanar llicències per a nous establiments ja projectats, entre els quals, els més importants, i també controvertits, són el del Deutsche Bank, el de la Torre Agbar o el previst a la Magòria. Tot i que no estava gens clar que en aquest interval estiguessin en condicions de demanar la llicència, tenint en compte l'estadi en què estan. Una altra cosa és que la frenada hotelera del consistori acabi d'espantar els inversors i algun quedi descartat.

El primer era una aposta del fons d'inversió KKH Capital Group i Perella Weinberg, que van adquirir per 90 milions la Torre Deutsche on ara té la seu el bufet d'advocats Cuatrecasas per fer-hi un hotel de cinc estrelles i 150 habitacions. Segons ha publicat El Confidencial, però, els inversors ja estudien la possibilitat de renunciar a l'establiment hoteler i fer-hi apartaments de luxe. Al capdavall, el nou govern no té intenció tampoc d'autoritzar la permuta urbanística que l'havia de fer possible. Pel que fa a la Torre Agbar, el fons Emin Capital va adquirir-la l'any passat per 150 milions d'euros amb el pla de convertir-la en un macrohotel de luxe amb 470 habitacions. L'operació, però, fa temps que no avança. Per al de la Magòria, en una fase encara molt primerenca, es busquen inversors.

A banda d'aquests grans projectes, la moratòria afecta una trentena d'establiments –la majoria hotels, però també albergs, afirma l'Ajuntament, sense precisar– que ja havien sol·licitat la llicència, i dels quals aproximadament la meitat, segons el consistori –que tampoc aquí afina–, l'han reclamat des de la victòria electoral d'Ada Colau; és a dir, en les últimes cinc setmanes. Entre els que estan en aquesta situació hi ha el que la cadena Melià vol fer a l'antic teatre Novedades del carrer Casp i el que Meridia Capital vol impulsar a l'antic edifici que Henkel tenia de seu al carrer Còrsega, i que l'empresa de l'exvicepresident del Barça Javier Faus va adquirir per 25 milions d'euros. El que no s'aturarà amb la moratòria és el que Núñez i Navarro té planejat al rec Comtal, que ja tenia el permís municipal, tot i que ahir la tinenta d'alcalde Janet Sanz va advertir que, a instàncies de la síndica de Barcelona, el consistori revisarà tant el planejament com la concessió de la llicència.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Societat

Planten el Dimoni de les Festes de Maig a Badalona

Badalona
equipaments

Enderrocament “d’urgència” i “per seguretat” de l’edifici de l’Escola de Vela

platja d’aro
sequera

Només 17 hm³ per als regants al Baix Ter

LA TALLADA D’EMPORDÀ
urbanisme

Adjudiquen la rehabilitació de les cases del castell d’Amposta

AMPOSTA
GIRONA

Finalitzen les obres de l’enllumenat d’accés als jardins de les Pedreres

GIRONA
GIRONA

Tallen el pas per sota del viaducte al carrer Pedret per un despreniment

GIRONA
Societat

Mor Tuni Jordana, activista cultural i fundadora de la Gralla de Granollers

solidaritat

Pineda de Mar, Calella i Salou acullen 25 infants ucraïnesos durant tres setmanes

PINEDA DE MAR
patrimoni

El jaciment ibèric de Puig Castellar, declarat Bé Cultural d’Interès Nacional

Santa Coloma de Gramenet