Vallès Oriental

Caldes començarà a finals d’any l’aparcament de les Hortes de Baix

El projecte preveu un aparcament per a 150 places que costarà 3 milions d’euros

El nou aparcament de les Hortes de Baix va prenent forma. L’Ajuntament de Caldes ha aprovat inicialment la primera fase d’aquest projecte de construcció d’un nou pàrquing que estarà situat entre el carrer Marquès i la residència Santa Susanna.

L’aparcament, de 4.066 metres quadrats, serà soterrat, en dues plantes, i tindrà 150 places per a vehicles. Les obres està previst que comencin a finals d’aquest 2015 i tindran una durada aproximada de 12 mesos.

La primera fase del projecte s’ha aprovat al ple de juliol amb els vots a favor de l’equip de govern d’ERC, les abstencions de CiU, el PSC i UPC, i els vots en contra de Som Caldes i el PP. “És un projecte molt interessant que connectarà tot el passeig de la Riera i permetrà donar una visió de les hortes molt més àmplia. És un pla molt respectuós amb el medi ambient i amb la mobilitat dels vianants”, assegura Vicenç Personat, regidor d’Urbanisme i Plantejament Territorial.

El projecte de construcció d’aquest nou aparcament, però, ha generat dubtes entre l’oposició. Des de Som Caldes qüestionen la necessitat real de construir-lo: “No hi ha un pla de mobilitat integral que faci un estudi sobre tot el municipi. A més, creiem que en aquest projecte hi haurien de participar els ciutadans per escollir el model de mobilitat que volem”, assenyala Anna Mata. L’alcalde, Jordi Solé, justifica la decisió: “És un projecte desitjat, esperat, reivindicat, necessari i útil, que anirà a favor de la mobilitat sostenible. Ens volem avançar al problema de la manca de places d’aparcament al casc urbà.”

Convergència i Unió, en canvi, dóna suport al projecte de construcció del nou aparcament, però expressa algunes incerteses. “S’ha fet una bona feina per integrar el pàrquing a l’entorn”, explica Francesc Coral, portaveu de CiU. El PSC lamenta que el període d’exposició coincideixi amb el mes d’agost. Finalment, Units per Caldes troba interessant el projecte “però ens preocupa l’execució. No sabem quan podrem cobrar l’ajuda pública”, assegura Francesc Martínez Boluda, portaveu d’UPC.
La construcció de les 150 places de pàrquing i l’adequació de l’actual aparcament del Sindicat té un cost de 3 milions d’euros.

La notícia completa a El 9 Nou


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia