Societat

Cap cancel·lació en els hotels de Salou per culpa dels aldarulls de dimarts

L'associació hotelera assegura que no han afectat el negoci

El jutjat prendrà declaració dilluns a quatre testimonis de la mort del senegalès

Els enfrontaments entre la comunitat senegalesa i els Mossos d'Esquadra dimarts a Salou després de la mort d'un home durant un escorcoll policial no han afectat, de moment, el sector turístic de la població.

Ni les molèsties que van causar als turistes que feien estada aquests dies a la coneguda com a capital de la Costa Daurada, ni l'afectació als transports amb el tall de la via ferroviària ni el ressò mediàtic dels incidents han provocat que els turistes que tenien previst viatjar a Salou es replantegessin el viatge. Almenys així ho assegura l'Associació Hotelera Salou Cambrils la Pineda, que sosté que no hi ha hagut cap cancel·lació per culpa dels aldarulls, tot i que s'ha abstingut de fer cap altra valoració sobre el tema.

L'Ajuntament de Salou va reconèixer dijous que havia mantingut contactes amb els principals operadors turístics que treballen a la ciutat, que s'havien interessat pels fets. L'alcalde, Pere Granados, es va mostrar convençut que no afectaria el sector, ja que es tracta, al seu parer, d'un episodi “puntual”.

Crítiques sindicals

D'altra banda, continuen les crítiques de sindicats policials contra el Departament d'Interior per la forma amb què es van gestionar els aldarulls a Salou. El sindicat Uspac acusa d'“ineptitud” els comandaments dels Mossos d'Esquadra perquè van optar per la mediació després que desenes de senegalesos s'atrinxeressin al pas a nivell del carrer Barcelona i tallessin la circulació ferroviària des del migdia i fins a les nou de la nit. La policia va accelerar també les diligències i fins i tot va deixar en llibertat els tretze detinguts abans que aquests declaressin davant del jutge per tal que la comunitat senegalesa aturés la protesta.

Segons Uspac, es va impedir “en algun cas” fer detencions durant els aldarulls, i es demana perquè no es va optar per desallotjar la protesta per tal de “garantir la seguretat” dels agents. Fa una crida, a més, que es detinguin els responsables de les destrosses de dimarts basant-se en els vídeos i les fotografies per donar una “resposta adient”.

LES XIFRES

4
testimonis
de la mort de Mor Sylla, dimarts a Salou, declararan dilluns davant del jutge que investiga els fets.
13
detinguts
hi va haver en l'operació de dimarts contra una xarxa d'importació de material falsificat.

Un tercer testimoni avala que no hi va haver contacte

Els Mossos d'Esquadra van recollir dijous un tercer testimoni de la caiguda de Mor Sylla, l'home senegalès de 50 anys que va morir dimarts a Salou. Segons va informar ahir ACN, es tracta del relat d'un veí que va poder veure els fets des d'un balcó proper. La seva versió, a més, coincideix amb la donada per dos testimonis més. Defensa que no hi va haver cap contacte físic amb la víctima abans que caigués, tal com sosté el departament d'Interior. En tots tres casos o bé afirmen haver vist com Sylla es despenjava sol des del balcó, o bé van sentir com els agents cridaven“que es tira, que es tira!” abans d'escoltar el cop de la caiguda, segons va detallar l'ACN.

El jutjat d'instrucció número 4 de Tarragona ha citat dilluns quatre testimonis dels fets, entre els quals també hi ha el germà de la víctima, que va denunciar l'operació policial.

D'altra banda, els resultats provisionals de l'autòpsia indiquen que la causa de la mort de Sylla va ser un cop al cap.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

societat

Les Jornades Gironines en Esclerosi Múltiple arriben a la quinzena edició

girona
AMPOSTA

L’alcalde diu que no paguen la brossa perquè el consell comarcal no n’aprova els preus

AMPOSTA
urbanisme

Concurs d’arquitectura internacional per als pavellons de Montjuïc

barcelona

Els vehicles forans ja han de pagar per aparcar a Gavà Mar

Gavà
BARCELONA

L’Institut de formació empresarial tindrà 840 alumnes

BARCELONA
societat

Treballadors del Consorci Sant Gregori reclamen l’equiparació salarial

girona
Urbanisme

Els primers trams d’escales mecàniques reversibles a la baixada de la Glòria ja funcionen

Barcelona
ARBÚCIES

Finalitzen les obres d’urbanització del polígon Torres Pujals

ARBÚCIES

La fira Arrels de l’Escala escalfa motors amb els guardons del vi

l’escala