Societat

Cap company de pis del senegalès mort a Salou el va veure caure del balcó

Els testimonis que convivien amb la víctima neguen davant del jutge que els Mossos fossin els causants de la mort

Salou fa recompte de danys a botigues

El jutge degà de Tarragona, Joaquim Elías Gadea, va completar ahir dues jornades de declaracions dedicades als cinc homes que compartien pis amb Mor Sylla, el senegalès de 50 anys que va morir l'11 d'agost passat a Salou després de caure del balcó d'un tercer pis durant un registre dels Mossos d'Esquadra. Cap d'ells, segons van confirmar fonts judicials, va sostenir davant del jutge i la fiscal que els Mossos fossin els causants de la caiguda mitjançant contacte físic amb Sylla, tal com havia denunciat públicament la comunitat senegalesa.

Els dos companys de pis que estaven citats ahir, també d'origen senegalès, eren els que dormien a la sala d'estar del pis on es va fer el registre dins d'una operació contra el top manta. Tots dos van assegurar que no havien vist ni sentit res de la seqüència de fets que van conduir a la mort de Sylla. De fet, segons fonts judicials, cap dels cinc companys de pis va arribar a veure completament els fets, ni a tenir cap argument que permeti establir que els agents van provocar la caiguda amb conseqüències mortals. El Departament d'Interior, de fet, sosté des del principi que no hi va haver cap contacte físic entre els agents i la víctima.

El jutjat d'instrucció número 4, que està investigant els fets, cridarà a declarar de manera imminent els tres veïns que van sentir o veure els fets, la versió dels quals coincideix, segons Interior, amb la dels Mossos. Ho faran com a testimonis protegits sense que es faci pública la seva citació.

LES XIFRES

5
testimonis
han declarat fins ara. Són els companys de pis, que van estar presents durant el registre.
120
comerços
de Salou, a més del mercat municipal, es van veure afectats pels aldarulls de l'11 d'agost passat.

Telèfon per als comerços afectats

Mentre la instrucció avança sense que de moment es trobin arguments que sostinguin la responsabilitat dels Mossos en la mort de Mor Sylla, l'Ajuntament de Salou continua fent recompte dels danys que van provocar al municipi els aldarulls que es van produir el dia 11 en protesta per l'actuació policial. Els enfrontaments amb els Mossos d'Esquadra i l'atrinxerament de desenes de senegalesos al pas a nivell del carrer Barcelona van afectar també un total de 120 comerços del municipi, a banda del mercat municipal, que van haver de tancar durant gran part de la jornada i que, en alguns casos, van rebre destrosses. L'Ajuntament va habilitar ahir un número de telèfon (977 949 200) perquè els afectats comuniquin les pèrdues que els aldarulls els van ocasionar, i va oferir-los facilitats perquè presentin la corresponent denúncia.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

successos

La Fira d’Abril es desvincula del tiroteig mortal

BARCELONA
brasil

Almenys 67 morts en els aiguats al sud del país

barcelona
medi ambient

Pla a Sitges per reduir les 52 colònies formades per 956 gats

SITGES
societat

Èxit de la pedalada per reclamar el dret dels infants a anar amb bicicleta

barcelona
medi ambient

Recorren durant tres dies l’entorn del riu Gaià per defensar-ne el cabal ecològic

salomó
tradicions

Les titelles prenen Lleida tot el cap de setmana

LLEIDA
trànsit

Una dona mor en un xoc frontal a l’N-II a Lleida

LLEIDA

La Champions ja és aquí!

Girona

Les quatre finques on hi ha la llavor de l’agricultura del futur

Pacs del Penedès