Vallès Oriental

Nou empreses aspiren a adjudicar-se el servei de neteja de Granollers

L’equip de govern espera estar en condicions d’aprovar la concessió a finals de setembre

Fins a nou empreses han presentat ofertes per adjudicar-se el servei de neteja i recollida d’escombraries de Granollers. La tramitació d’aquest concurs, un dels que comporten més despesa municipal, està avançada.

L’obertura de pliques ha donat pas al període de valoracions i el regidor de Serveis, Juan Manuel Segovia, espera que, si no hi ha canvis, l’adjudicació es pugui aprovar en el ple de finals de setembre.

Granollers preveu un cost d’adjudicació de 4,9 milions d’euros anuals, que supera els 4,1 que es pagaven fins ara. L’elevada quantia del contracte ha atret alguns dels principals grups constructors i de serveis de l’Estat. Han presentat ofertes empreses vinculades a grups com Ferrovial (Cespa), Sacyr (Valoriza), ACS (Urbaser –actual concessionari– i Talher), Comsa Emte (Corporació CLD) i Fomento de Construcciones i Contratas (que hi participa en unió temporal d’empreses amb Servitransfer). També han presentat ofertes Ascan, del grup Sadisa, i les empreses l’Arca del Maresme i Serveis Reunits.

El pressupost de 4,9 milions d’euros anual suposa que el contracte s’adjudica amb un preu de sortida de 28,7 milions d’euros, tenint en compte que la durada prevista és de quatre anys i en el preu de sortida s’hi inclouen les pròrrogues i l’import màxim de modificació de contracte. Les clàusules assenyalaven que l’Ajuntament consideraria baixes temeràries totes les ofertes que es presentessin amb més del 10% de descompte sobre aquest preu de sortida. Amb tot, la majoria de les ofertes fan baixes superiors a aquest 10%. Les rebaixes més destacades són les de la UTE Ascan-Geaser (17,6%), Cespa (16,82% en l’àrea de neteja i 13,08% en el de recollida de residos), l’Arca del Maresme (15%), Valoriza (12,879%) i Serveis Reunits (11,05%). S’ajusten al 10% les ofertes d’Urbaser, Corporación CLD i Talher, mentre que Fomento de Construcciones i Contratas queda a prop, amb una reducció del 10,51%.

Les diferents ofertes atenen les propostes de millora del contracte que les clàusules apuntaven que es valorarien. En concret es referien a un increment en les neteges de contenidors, en el nombre de contenidors de matèria orgànica i de càrrega laterals que es renovaran al llarg de la concessió i l’augment d’hores del servei de neteja.

La notícia completa a El 9 Nou


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.