Osona/Ripollès

Calldetenes implementa un nou mapa que prohibeix caçar a tocar dels camins però també dels senders

Delimita la pràctica de la caça a cada vegada menys espais del terme municipal.

L’Ajuntament de Calldetenes va començar a implementar el cap de setmana passat, coincidint amb l’obertura del període de mitja veda, el nou mapa de caça del municipi. El mapa, a l’espera d’obtenir la declaració de municipi lliure de caça, delimita els espais on està prohibit dur a terme aquesta pràctica. En concret, s’hi marquen, a part del nucli urbà del poble, les cases de pagès, camins i carreteres que la llei de caça ja delimita com a espais on no es pot disparar en una franja determinada; també s’hi delimita un espai de 25 metres per banda en alguns senders del municipi que no estarien englobats dintre del que es considera camins. Així, hi ha el corriol que surt del Collet i que puja fins a Sant Marc, o la ruta dels Molins. No són camins de circulació rodada, però sí molt freqüentats per excursionistes, ciclistes o senzillament persones que hi van a passejar. El mapa va ser aprovat per unanimitat al ple d’abril. Ara, però, se n’ha fet un altre on encara s’amplien les zones de seguretat on no està permès caçar. El nou mapa s’ha d’aprovar al ple de setembre, però a la societat de caçadors ja se’ls ha entregat perquè el tinguin en compte en les quatre jornades de caça de mitja veda, el 16, 23 i 30 d’agost i el 6 de setembre. També a partir de la temporada de caça pròpiament dita, que començarà l’11 d’octubre i es perllongarà fins al 7 de febrer.

Calldetenes va iniciar els tràmits per obtenir la condició de municipi lliure de caça a principis del 2014, després de rebre reiterades queixes de veïns de pagès que els caçadors disparaven massa a prop de les cases. Un incident que va acabar amb dues dones ferides per un tret va acabar sent el detonant perquè l’Ajuntament, que ja havia parlat del tema en algunes ocasions amb la societat de caçadors, posés fil a l’agulla i comencés la tramitació per prohibir la pràctica d’aquest esport en tot el terme municipal.

Mentrestant, el que es fa és delimitar al màxim les zones on es pot caçar fixant zones de seguretat. En concret, de 25 metres per banda entorn dels camins i senders marcats en el mapa; de 58 entorn de les carreteres; de 75 entorn a l’Eix, per la seva condició d’autovia, i de 100 entorn als nuclis poblats del poble i de pagès. Alhora, els dies previs a la mitja veda s’han instal·lat uns rètols informatius a l’entrada dels camins del municipi informant dels períodes en què encara està permès caçar.

La notícia completa a El 9 Nou


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Olot

La pressió veïnal fa reestudiar la urbanització de Montolivet

Olot

Nomenen Joaquim Mundet i Creus, fill predilecte de Cassà de la Selva

CASSÀ DE LA SELVA
salut

La primera fase del futur parc sanitari Joan XXIII s’enllestirà aquest trimestre

tarragona

El CAFGi veu inviable l’aplicació del decret d’obertura de piscines

GIRONA

L’Antic Hospital de Sant Jaume de Mataró reubicarà els nous interns a altres centres

mataró
LA CRÒNICA

Terricabras, patrimoni polifacètic

El 2028 s’enderrocarà l’edifici Venus de la Mina

Sant Adrià de Besòs

Campanya per omplir les motxilles d’infants vulnerables que van de colònies

Barcelona
barcelona

Una vintena d’entitats reclamen que la prefectura de la Via Laietana sigui “només un lloc de memòria”

barcelona