Societat

Banyoles s'ofereix per acollir refugiats de guerra

Després de les reticències inicials de l'equip de govern, ahir el ple va aprovar per unanimitat una moció en què el consistori es compromet a definir de quins recursos disposa i redactar un pla

Finalment l'Ajuntament de Banyoles s'ha pronunciat a favor de donar suport a l'acollida de refugiats de guerra. En el ple municipal d'ahir al vespre es va aprovar per unanimitat la moció proposada per l'Associació Catalana de Municipis (ACM), la Federació de Municipis de Catalunya (FMC) i el Fons Català de Cooperació al Desenvolupament, a la qual ja han donat el vistiplau diversos consistoris. Segons el text, Banyoles es compromet, entre altres accions, a oferir-se com a territori d'acollida; definir quin suport (servei i infraestructura) pot oferir a les persones que ho sol·licitin; elaborar un pla d'acollida; donar suport i col·laborar amb les entitats del país que hi estan treballant, i aportar 2.000 euros a la partida corresponent del Fons Català de Cooperació al Desenvolupament.

Inicialment, l'equip de govern de Banyoles (CiU) es va mostrar reticent a acollir refugiats, quan ho va demanar el grup d'ICV el mes passat. Posteriorment es va fundar a la comarca una plataforma ciutadana per coordinar l'acollida. Abans que Banyoles, al Pla de l'Estany, Cornellà del Terri va començar els preparatius per a rebuda dels nouvinguts, amb una reunió amb les entitats del municipi.

Incendis forestals

En el ple d'ahir al vespre es va aprovar de manera definitiva la llista de construccions del terme de Banyoles afectades per la nova normativa sobre la prevenció d'incendis forestals. Es tracta de 55 edificis que tenen una zona forestal a menys de 500 metres i que han de disposar d'una franja de seguretat (neta de vegetació) de 25 metres d'amplada. Els propietaris tenen tres anys per netejar-ho. Es tracta d'habitatges, urbanitzacions o equipaments situats generalment als afores En total, sumen uns 185.000 metres quadrats. Les zones on s'hauran de fer més neteges són Mas Usall, Lió, Puigpalter, el puig de la Font Pudosa, el Pla de l'Ametller i la carretera de Figueres.

LA FRASE

Endegar polítiques de cooperació al desenvolupament amb vocació transformadora
UN DELS COMPROMISOS INCLOSOS EN LA MOCIÓ


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

PERPINYÀ

L’EsCat rep sis projectes per optar a ajudes de 2,2 milions d’euros

PERPINYÀ
SOCIETAT

Engeguen un dispositiu de vigilància per combatre el top manta a Cambrils

Cambrils
judicial

Comença el judici a l’acusat de matar un home per segrestar una dona i violar-la

cALONGE
societat

La Creu Roja va atendre unes 400.000 persones a Catalunya el 2023

Barcelona
infraestructures

Acabada la reparació de les rampes d’accés al passallís de l’Onyar

girona

La Setmana Cultural de la UPC ofereix quaranta activitats

TERRASSA

Instal·len 52 caixes niu per potenciar la reintroducció del xoriguer petit

MOLLET DE PERALADA
administracions

Noves protestes de la Policia Local de Mataró al ple

mataró

Adjudiquen les obres de reparació de la sèquia Monar

GIRONA