Societat

El Tricicle Verd, un projecte social

Permet repartir mercaderies de proximitat amb energia neta

Compartit entre la universitat, Ecosol i algunes empreses del país

El projecte El Tricicle Verd és una iniciativa d'Ecosol, empresa d'inserció de Càritas Diocesana de Girona. Cercant noves oportunitats per a la inserció van considerar que el repartiment de mercaderies era una activitat amb molta demanda i amb espai per a la innovació i la generació de nous llocs de treball.

Hi ha necessitats per cobrir, com el repartiment d'entregues de poc volum al centre de les ciutats i a llocs amb accessos difícils i poc espai per a vehicles. D' aquí va sorgir la idea de desenvolupar un vehicle que cobrís aquesta necessitat. Ecosol es va adreçar a la UdG i a l'Escola Superior d'Enginyeria, que van implicar-se de seguida en el projecte. Van començar a treballar en el prototip d'un tricicle de càrrega amb assistència elèctrica, per facilitar el transport de mercaderies de proximitat. Tres estudiants d'enginyeria, Jordi Ponsí, Pavlo Slastion i Pau Feixas, van dedicar el treball de final del grau al desenvolupament del prototip, dissenyant i construint el tricicle i confeccionant una memòria amb els problemes i solucions que apareixien durant tot el procés de fabricació i muntatge. Havia de ser un mitjà de transport sostenible per a àrees urbanes i havia de permetre de desplaçar-se a qualsevol punt de la ciutat tenint en compte les especificacions tècniques, com la potència del motor, la velocitat màxima i l'autonomia de la bateria. En qualsevol cas, el cost del tricicle no podia superar els 10.000 euros, aportats inicialment per Ecosol. El projecte ha estat dirigit per Lluís Ripoll, Fernando Julián i Sergio Herraiz. A més, ha tingut el suport tècnic dels enginyers Jaume Gispert, Joan Gaya i Èlia Muns. Hi han col·laborat empreses com Artinox i Semab, que han participat en el desenvolupament del xassís i en la pintura. Sartruck ha desenvolupat la caixa per les mercaderies. El projecte ha tingut el suport de l'Ajuntament de Girona, ASM, CET Apunts, la Gestoria Mediterrània, especialitzada en temes de transport, i el finançament de l'Obra Social La Caixa, que hi ha destinat 24.000 euros.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Núria Escarpanter
Alcaldessa de Llançà (Junts)

“El pacte de govern és sòlid i es basa en la confiança”

Llançà

El Clúster de la Bioenergia de Catalunya celebra la II Nit de la Bioenergia: l’energia més circular i social

Bategen amb Maria Antònia Canals la plaça de davant l’institut Vicens Vives

girona

Tomben la moció per regular el lloguer estacional

BLANES

Camí de Mar, un projecte que enllaça Argeles amb Malgrat, per la costa

girona

La Fira d’Abril de Catalunya amplia l’aforament un 24%

Barcelona

El Mercat del Lleó tindrà més bona climatització abans de l’estiu

girona

El festival Tech&Play obre portes i espera 4.000 visitants

Barcelona
EDUCACIÓ

Mobilització de l’AFA de l’escola Camins a Banyoles

BANYOLES