Societat

La festa garrotxina de les noves tecnologies arriba al desè aniversari

Volcànica.cat, que va començar dimecres, proposa a partir d'aquesta tarda la seva trobada LAN, en què participaran jugadors procedents d'arreu del país

Ivan Beà, coordinador de Volcànica.cat, admet que ara fa deu anys, quan van engegar la primera edició, s'ho van prendre només com una prova, sense pensar en més enllà. L'experiment va donar bons resultats i avui la festa de les noves tecnologies de la Garrotxa, organitzada per Serveis de Sistemes d'Informació del Consell Comarca i l'Associació Ordinadors Enllaçats (AOE), té una envergadura considerable, després d'anar creixent i haver-se consolidat amb un programa pensat per satisfer tant els usuaris com els tècnics en eines digitals enfocades a l'entreteniment.

Xerrades i tallers

Dimecres va tenir lloc una xerrada sobre l'adaptació de les empreses a les noves tecnologies; ahir, van explicar l'aplicació de les noves tecnologies al nou hospital d'Olot.

El gros de les xerrades, però, està previst per aquest dissabte. Durant tot el dia, al centre de formació d'adults (edifici de l'antiga estació), es tractaran diferents aspectes de la nova versió del sistema operatiu gratuït Ubuntu, es farà una classe magistral sobre el motor de videojoc Unity (11 h) i hi haurà una sessió dedicada a les eines didàctiques de construcció digital (18 h) i una altra sobre el microordinador Raspberry (19h). S'ha hagut d'anul·lar la xerrada per ensenyar a construir drones, però en el web Volcanica.cat hi ha un enllaç per a posar-se al dia sobre el tema: Lleidadrone.com.

La trobada LAN

A les quatre d'aquesta tarda comença al pavelló del recinte firal (antiga estació) la trobada LAN, una competició de jocs en línia que es desenvoluparà, sense interrupcions, fins diumenge. Els equips, que apleguen més de cent persones provinents d'arreu de Catalunya (molts dels quals dormiran en tendes de campanya al mateix recinte), competiran en tornejos de League of Legends, Age of Empires, Hearthstone i Counter Strike.

LA XIFRA

100
jugadors,
aproximadament, competiran en la trobada LAN de jocs en línia, que començarà aquesta tarda.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia