Societat

NOVES TECNOLOGIES

Fi de festa volcànica

Més d'un centenar de participants es reuneixen per participar en la desena LAN Party que s'organitza a Olot destinada a “passar-ho bé” jugant en línia

No és pas València, on poden arribar a ser milers, però aquests dies a Olot s'han reunit més d'un centenar de joves i no tant joves participants de la Volcànica.cat LAN Party, una competició de jocs en línia que es desenvolupa sense interrupcions des de divendres a la tarda i fins avui. “Hi ha molt bon rotllo, perquè ens trobem gent amb els mateixos gustos i, en definitiva, estem fent el que més ens agrada”, explica un dels integrants de l'equip local CYKABL, que estudia enginyeria quan no es dedica a jugar. Són una bona colla, alguns amb pinta d'allò que en diuen frikis –les metxes de colors als cabells els delaten– i altres d'empollons de la classe –les ulleres, en el seu cas–. Però, certament, es nota que s'ho estan passant d'allò més bé malgrat el cansament que ja acumulen d'haver dormit no més d'un parell d'hores. “La Cola i els Red Bull fan miracles!”, expliquen. Estan contents perquè han passat una ronda i estan disposats a continuar endavant amb la competició. Tenen un parell de cracs d'aquest joc virtual de lladres i policies anomenat Counter strike i que consisteix a repartir-se el rol de policies i terroristes en quinze partides a mort a cada bàndol.

Malgrat que la competició és el que els estimula, un dels organitzadors, el president de l'Associació d'Ordinadors Enllaçats (AOE), David Casals, aclareix que aquí es ve a competir sanament. El fet que els premis siguin productes de la terra (lots de fuets, iogurts, ratafia i gominoles) ja frena els qui es dediquen a viure d'això. Perquè sí, hi ha un munt de gent que es guanya molt bé la vida participant en competicions d'aquestes característiques en les lligues que es fan a l'Estat, comenta Casals. “Aquí la filosofia és clara: passar-s'ho bé”. Per això l'únic equip professional que ha vingut enguany (de Barcelona) es pren això com un “torneig d'estiu”, per practicar i no perdre la forma. La competició continua, amb jocs com ara League of legends, Minecraft, Age of Empires i Rock bands... Perquè és talment això, un final de festa.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia