Societat

El Gran Recapte es dispara a l'Alt Maresme

El Banc dels Aliments preveu igualar les 254.000 tones de l'any passat

El recompte oficial encara s'ha d'acabar de tancar, però les xifres a l'Alt Maresme han estat espectaculars i s'han recopilat 20.000 quilos més d'aliments respecte a l'any passat. El coordinador del Gran Recapte d'aliments al Maresme, Quico Cusí, es mostrava molt satisfet de l'increment que en algunes poblacions, com ara Calella, ha representat duplicar el volum d'aliments. Les aportacions que s'han recollit als establiments des de Caldetes fins a Tordera han estat de 95.000 quilos d'aliments, que en els dies vinents es repartiran entre les entitats que distribueixen el material entre les famílies més necessitades.

L'objectiu fixat aquest any pels voluntaris del Banc dels Aliments era assolir les 300.000 tones de menjar per cobrir unes necessitats creixents, ja que s'atenen unes 12.500 persones al Maresme. Aquests dies s'acabarà de fer el recompte amb la recol·lecta feta a Mataró i les poblacions del Baix Maresme, però la impressió és que només s'aconseguirà igualar la xifra de l'any passat, ja que el creixement no ha estat tan espectacular en aquest sector de la comarca, on les aportacions dels supermercats no han estat les que s'esperaven. Per cobrir els torns i l'organització del Gran Recapte al Maresme calien uns 2.000 voluntaris que, ens alguns punts, no s'han pogut cobrir en aquesta edició.

Magatzem a Mataró

Els aliments es van centralitzar i classificar diumenge en una nau del polígon de les Hortes de Mataró, cedida per l'Ajuntament, des d'on es distribuiran a les 28 entitats de la comarca relacionades amb el tercer sector. Un 40% del menjar que durant tot l'any reparteix el Banc dels Aliments del Maresme a les entitats beneficiàries prové de la recol·lecta que s'organitza un cop l'any a tot Catalunya. Ahir es va començar a fer la distribució a l'Alt Maresme. A Pineda de Mar, un dels municipis on més s'han incrementat les necessitats l'últim any, s'enviaran fins a 24 tones de menjar. Pel que fa al conjunt de Catalunya, el Gran Recapte ha recollit més de 4 milions de quilos d'aliments arreu i ha beneficiat unes 260.000 persones amb pocs recursos. Una xifra molt semblant a la de l'any passat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

medi ambient

Manifest contra els tòxics i el plàstic en el consum quotidià

barcelona
educació

Entre 1 i 4 hores més de matemàtiques per millorar la competència en 200 centres

barcelona
societat

Els veïns de Barcelona s’organitzen per lluitar contra el soroll a la ciutat

barcelona
Societat

Absolt l’exalcalde de Sabadell Manuel Bustos d’omissió de persecució de delicte

Sabadell
SANTA COLOMA DE FARNERS

Demanen que s’arxivi el cas de les protestes contra el rei a Caldes

SANTA COLOMA DE FARNERS
societat

El neurocientífic José Ramon Alonso, en unes jornades sobre autisme

girona
Urbanisme

La reforma de Balmes s’estén fins a General Mitre

Barcelona
Infraestructures i Serveis

Territori reforça diverses línies d’autobusos interurbans

Barcelona
GIRONA

L’Ajuntament s’adhereix a la Setmana Sense Soroll

GIRONA