Societat

Visca els Tres Reis!

La màgia dels Reis d'Orient fa possible que hi hagi cavalcades arreu de les comarques gironines

Arriba la nit més esperada de l'any. Ses Majestats els Reis d'Orient desfilaran avui per gairebé totes les poblacions de les comarques gironines. Milers de persones participaran de manera altruista en les cavalcades perquè tot surti a la perfecció i els reis puguin complir el seu objectiu: arribar a totes les cases de la mainada. Cuiners, malabaristes, mags, genets, patges i animadors desfilaran amb el rei blanc, el negre i el ros. I tot gràcies a la feina de les comissions de reis i els ajuntaments.

A continuació, us detallem bona part de les cavalcades que es faran a la demarcació, ordenades per comarques.

ALT EMPORDÀ

Agullana

Els Reis arribaran a les 18.30 h davant de l'asil Gomis i a les 20.30 h seran al veïnat de l'Estrada.

Bàscara

A les 17 h hi haurà berenar popular i a les 17.30 h, animació infantil. La cavalcada arrencarà a les 18.45 h i la rebuda es farà a l'església.

Boadella

Els Reis Mags arribaran a les 19h a can Matildo.

Borrassà

Els Reis arribaran a la plaça Major a les 19.30 h. Després aniran a l'església de Sant Andreu, on es farà l'adoració al Nen Jesús, i al centre cívic L'Ateneu, on repartiran regals.

Cadaqués

A les 18.30 h, arribada dels Reis a la riba des Poal.

Castelló d'Empúries

A partir de les 17 h, Ses Majestats arribaran en vaixell al port d'Empuriabrava, i tot seguit a la plaça de les Palmeres saludaran tots els nens i nenes. A les 19 h, Ses Majestats començaran la cavalcada pel centre històric i recepció dels nens i nenes a la plaça Mossèn Cinto Verdaguer.

Fortià

Els Reis arribaran a les 19 h a la plaça Catalunya i hi haurà recepció al Centre Agrícola i Social.

L'Escala

Excepcionalment (a causa de les obres a la platja), enguany els Reis no arribaran per mar a l'Escala. A partir de 18.30 h, Ses Majestats arribaran per la plaça de les escoles, l'avinguda Ave Maria, carrer del Port, carrer Marranges, carrer Enric Serra i fins a la plaça de l'Ajuntament.

Llançà

A les 17.45 h arribaran els Tres Reis d'Orient al port . Hi haurà xocolatada i coca per a tothom. Salutació a la mainada al port i la Casa de Cultura.

La Jonquera

Ses Majestats els Reis d'Orient arribaran al carrer Major a les 18 h.

Navata

Els Reis arribaran a les 20 h per la carretera d'Olot.

Palau-saverdera

Es poden esperar els Reis a les 18 h a la font de dalt. Baixaran pel carrer Nou fins a l'ajuntament, on l'alcaldessa els entregarà les claus del poble. Hi haurà una crema de l'arbre dels desitjos i es farà una enlairada de fanalets.

Peralada

A les 18.00 h, hi haurà la cavalcada a Vilanova de la Muga, amb animació musical, i a les 19.30 h començarà la de Peralada.

Pont de Molins

La cavalcada sortirà a les 18.30 h del camp de futbol i el parc de la Petanca per fer la rua pels carrers del Pont i de la Muga, i al final al local social es farà l'entrega de regals.

Port de la Selva

A partir de les 16 h, campament reial davant l'ajuntament. Ses Majestats arribaran a les 18 h al passeig del Mil·lenari. Després, rebuda a l'ajuntament i trobada amb els nens a l'Espai Port.

Portbou

A les 18 h arribaran els Reis (enguany per carretera) i faran el parlament des del balcó de l'ajuntament. Repartiran regals a la sala La Congesta.

Roses

De les 11 h a les 14 h, campament del carter reial de l'Espai Cultural la Ciutadella. La cavalcada sortirà a les 19 h des de la rotonda de l'oficina de turisme en direcció a l'ajuntament, on es faran els parlaments, i a la plaça Catalunya, on hi haurà
la recepció dels Reis als nens i nenes.

Sant Pere Pescador

Els Reis arribaran en barca a les 19 h al Fluvià i aniran a l'ajuntament, on es farà la recepció. Al pavelló es repartiran joguines.

Vilafant

A partir de les 18 h, començarà la cavalcada a les Forques. A les 18.30 h, aniran cap al camp d'Enginyers; a les 19.15 h, cap al nucli antic (amb adoració al Nen Jesús a l'establia vivent), i a les 20 h arribaran a l'ajuntament de Vilafant.

Vilamalla

A les 19 h els Reis arribaran a la plaça de la Font, on hi haurà el pessebre vivent dels nens de l'escola. Des d'allà aniran al pavelló municipal, on entregaran els regals.

Vilajuïga

A les 18 h, sortida de la comitiva des de la font del Racó fins a l'església.

Vilabertran

A les 19 h començarà la cavalcada per la vila i, després, a la canònica de Santa Maria, els Reis rebran els nens i nenes.

BAIX EMPORDÀ

Begur

Els Reis rebran els infants a la plaça Lluís Esteva i Cruañas, en lloc de l'Arbreda com els darrers anys. El recorregut s'iniciarà a les 18 h i serà l'habitual: cruïlla de sa Riera, carrer Santa Reparada, carrer Sant Pere i plaça de l'Església. Aniran també a Esclanyà, on durant la tarda es faran tallers.

Bisbal d'Empordà

La cavalcada passarà a partir de les 18.30 h pel carrer Sis d'Octubre, les Voltes, la plaça Llibertat, els carrers Ample i Mesures i les places Major i Castell. A les 19 h es farà l'ofrena al Nen Jesús a la plaça Major i a les 19.30 h s'arribarà a la plaça del Castell.

Calonge

Ses Majestats arribaran a les 18.00 h i sortiran del passeig d'Hivern. Passaran per la plaça de la Concòrdia i els carrers de la Rutlla i Àngel Guimerà fins a arribar a l'església.

Castell-Platja d'Aro

Els Reis arribaran primer a Platja d'Aro (18 h), i després a Castell d'Aro
(20 h), amb itineraris pels carrers més cèntrics de les dues viles. La comitiva està encapçalada per la banda musical local El Caliu, i es farà una cercavila.

Fonteta

Cavalcada pel carrer Fitor a les 19 h. A les 18 h els patges recolliran cartes a la pista poliesportiva.

Palafrugell

A Llafranc, Ses Majestats arribaran per mar (18.30 h) i aniran fins a la plaça Promontori. Al final hi haurà xocolatada. A Palafrugell la cavalcada s'iniciarà a la mateixa hora. La desfilada parteix de la plaça del Sol i passa pels carrers de Torres Jonama, de Pi i Margall, dels Valls i de Cavallers i la plaça Nova. Saludaran els nens al Teatre Municipal.

Palamós

A les 18 h tindrà lloc l'acte de benvinguda, que es farà al moll Vell, amb una xocolatada per fer l'espera més dolça. A les 19 h, després del discurs de Ses Majestats, començarà la cavalcada , que sortirà de Sant Joan i arribarà fins a La Gorga (20 h), on els Reis saludaran tots els nens i nenes que s'hi acostin.

Pals

Els Tres Reis d'Orient iniciaran la cavalcada pels principals carrers a les 18.00 h. El recorregut: can Valmanya, Samarta, Pere Coll, Enginyer Algarra, Abeurador, Ca la Pruna, l'església i el pavelló.

Parlavà

La cavalcada discorrerà pels principals carrers dels dos nuclis de Parlavà. Arribaran a les 18.30 h a Fonolleres i a les 19.30 h
a Parlavà.La rebuda es farà a la font.

Sant Antoni de Calonge

A les 18.30 h, les carrosses sortiran de l'avinguda Costa Brava i seguiran pel carrer Sant Antoni fins a arribar a la plaça de la Llibertat. Després aniran al pavelló, on rebran tota la mainada.

Santa Cristina d'Aro

La rua de Reis començarà a la plaça del Pedró (18.30 h), continuarà per l'avinguda de l'Església, s'aturarà a l'església per adorar el Nen Jesús, seguirà pels carrers Pere Gironès i Teulera, i acabarà a la plaça Mossèn Baldiri Reixac, on hi haurà instal·lat el campament reial.

Sant Feliu de Guíxols

Els Reis arribaran a les 19 h i la sortida de la cavalcada tindrà lloc al camp de futbol de Vilartagues, amb arribada i espectacle al monestir.

Torroella de Montgrí

Els Reis arribaran a les 19.15 h al passeig de Catalunya i recorreran els principals carrers de la vila. A l'Estartit arribaran a les 19 h a la plaça del Port, on es farà un espectacle de benvinguda, i a les 20 h, un castell de focs. A les 20.15 h es farà la cavalcada pels carrers de l'Estartit fins a la plaça de l'Església.

CERDANYA

La Molina

Baixada de torxes a les 17.30 h.

Puigcerdà

La cavalcada començarà a les18 h a la plaça de l'Estació. Passarà pels carrers del centre i arribarà a l'església.

GARROTXA

Argelaguer

Els Reis arribaran a les 18 h i el seguici es concentrarà a la plaça Sant Damàs.

Besalú

A les 18 h la cavalcada recorrerà el centre històric i acabarà a la plaça de la Llibertat.

Sant Feliu de Pallerols

Arribaran a les 19 h a l'avinguda Vall d'Hostoles. Aniran fins a la plaça el Firal i faran la recepció a la sala Ca les Hermanes.

Sant Jaume de Llierca

Els Reis començaran el recorregut a partir de les 19 h i passaran pels carrers del centre fins a arribar al centre cívic.

Sant Joan les Fonts

La comitiva arribarà a les 18.30 h des de Vivers. El recorregut anirà fins al monestir romànic i continuarà fins al pavelló per rebre els nens.

Tortellà

La cavalcada començarà a les 18.30 h al final del carrer de Sales.

Les Preses

La cavalcada començarà a les 19.30 h amb arribada a la plaça Major i recorregut pels carrers fins al centre cultural.

GIRONÈS

Bescanó

Campament des de les 15.30 h fins a les 17.30 h davant l'església de Sant Llorenç. A les 18 h està previst que comenci la desfilada reial, que anirà des del carrer Assumpta fins a la sala polivalent.

Campllong

Els Reis arribaran a les 19 h i faran una passejada per diversos carrers fins a arribar a la sala polivalent. Els rebran timbalers i grallers, i està previst que Ses Majestats atenguin els nens al local social.

Cassà de la Selva

Des de les 17 h fins a les 18.30 h, campament reial a l'esplanada de Fires. La cavalcada s'iniciarà a les 18.30 h amb aquest recorregut: passeig del Ferrocarril, rambla Onze de Setembre, carrer Ample, carrer Raval, carrer Bonavista, passeig Vilaret, carrer Barraquetes i plaça de la Coma.

Celrà

Es preveu que els Reis Mags arribin a Celrà a les 18.30 h, on seran rebuts davant del CAP amb xocolata desfeta per a tothom.

Fornells de la Selva

Ses Majestats arribaran a les 18.30 h. El recorregut serà pels carrers Pep Ventura, Isaac Albeniz, Narcís Monturiol, Sant Cugat i Plaça Catalunya.

Llagostera

La cavalcada arrencarà a les 19 h a l'avinguda de l'Esport. L'itinerari serà: passeig Romeu, Pau Casals, passeig Pompeu Fabra, Fivaller, Cristòfol Colom, Àngel Guimerà i arribada a la plaça Catalunya, on es farà la recepció reial.

Quart

De 17 h a 20 h, campament al bosc. Hi haurà tallers i xocolatada. A partir de les 20 h serà la cavalcada amb inici al local social, i després seguirà pel carrer Tren, la plaça Estació, l'avinguda Bòbila i la plaça de la Vila, on l'alcalde rebrà els Reis a l'ajuntament i faran un discurs.

Sant Gregori

Els Reis aniran a tots els nuclis del municipi. A les 18 h seran a Canet d'Adri (a l'ajuntament); a les 18.45 h, a Cartellà (plaça de l'Església), i a la mateixa hora, també a Ginestar (plaça Joan Carles Arnau). La cavalcada a Sant Gregori començarà a les 19.15 h per l'avinguda Girona i passarà pels carrers Montseny i Baix i acabarà a la plaça Francesc Macià, on es farà una xocolatada.

Sant Julià de Ramis

A les 16.30 h, campament reial (plaça Carrilet) Pla de Baix. Hi haurà animació infantil amb Àngel Daban. Si el temps acompanya, la cavalcada començarà a les 18 h amb aquest recorregut: carrer Carrilet, carretera de Banyoles, carrer Ponent, carrer Pau Casals, carrer Bòbila, carrer Juli Garreta i arribada al centre cívic, on rebran la mainada. Els Reis tindran l'acompanyament del grup de percussió Batucada del Bram. Si plou, tots els actes es faran al centre cívic.

Sarrià de Ter

El campament s'instal·larà a la Cooperativa a les 16 h, i la cavalcada començarà a les 18 h per arribar, cap a les 20 h, a l'ajuntament. En cas de pluja, els actes seran al pavelló.

Vilablareix

Ses Majestats arribaran a les 19 h i faran una passejada amb les carrosses i la comitiva pels carrers del poble. El recorregut és: carrer Güell, pont d'en Canals, Pirineus, Mosquerola, rotonda carretera de Santa Coloma, carrer Camós i Perelló. Arribada a la plaça de l'Ajuntament al voltant de les 20 h.

PLA DE L'ESTANY

Banyoles

La cavalcada començarà a les 18 h a la Muralla i farà un recorregut fins a arribar davant l'ajuntament. Hi haurà xocolatada a la plaça de les Rodes.

Camós

El seguici sortirà a les 19 h de l'ajuntament i acabarà al pavelló.

Cornellà del Terri

Els Reis sortiran a les 19 h de la capella de Sant Antoni, on hi ha el campament. A Borgonyà el seguici arribarà a les 20 h.

Crespià

La rua començarà a les 20.30 h la carretera en direcció a Figueres i acabarà davant la sala de ball.

Esponellà

Els Tres Reis Mags arribaran a les 19.30 h.

Fontcoberta

El seguici passarà per Vilavenut a les 18.15 h; a les 19.30 h, es preveu que passi per Melianta, i a les 19.45 h, per Fontcoberta.

Palol de Revardit

La cavalcada de Reis començarà a les 20 h al castell de Palol.

Porqueres

Ses Majestats sortiran a les 19 h de la plaça de l'Estació i arribaran a l'escola L'Entorn.

Sant Miquel de Campmajor

Arribaran al local del sindicat a les 20.30 h.

Serinyà

Sortida de la cavalcada a les 19 h. Recorregut pels principals carrers del poble i recepció des del balcó de l'ajuntament.

Vilademuls

Ses Majestats tenen previst arribar a les 18.30 davant de l'església.

RIPOLLÈS

Campdevànol

L'arribada dels Reis serà a les 17 h a la residència geriàtrica. Tot seguit, visitaran la Colònia Pernau i a les 18 h sortiran de l'heliport i s'aturaran a la plaça Antoni Maria Claret. A les 20.15 h rebran els nens a la Sala Diagonal.

Gombrèn

Arribada a les 19 h a la plaça del Roser.

Llanars

Ses Majestats els Reis d'Orient arribaran en camells a les 19.30 h.

Molló

La cavalcada començarà a les 18.30 h, i passarà pel passeig del Vallespir i els carrers dels Castanyers, de l'Església, plaça Major, Sant Sebastià i plaça Migjorn. A les 19 h, recepció.

Planoles

Xocolatada a les 18 h a la plaça del Casino, i arribada dels Reis tot seguit.

Queralbs

Arribada a les 20 h, cantada de nadales a l'església i recepció a l'ajuntament.

Ribes de Freser

Arribaran a les 18.30 h. La cavalcada sortirà de la carretera de Pardines fins a la plaça de l'Ajuntament.

Ripoll

Els Reis arribaran a les 18 h per la carretera Barcelona. La rebuda a la plaça de l'Ajuntament serà a les 19 h i després aniran a la sala Eudald Graells.

Sant Joan de les Abadesses

La comitiva arribarà a les 18.30 h pel pont Nou i seguirà fins al passeig Comte Guifré. Després baixaran a peu pel carrer Major fins a la plaça.

Setcases

El seguici reial començarà la cavalcada a les 19 h pel camí de Vallobre. Recepció a la sala de ball.

Sant Pau de Segúries

Els Reis arribaran a les 19 h i la cavalcada es farà pels principals carrers fins a l'església Nou Temple.

Vallfogona

La recepció es farà a les 20.30 h al local cultural.

Vilallonga de Ter

Els Reis seran a les 19 h a la plaça de l'Era.

SELVA

Amer

Els Reis arribaran a la plaça de la Vila a les18 h –surten des de l'avinguda de la Selva, al monument al 1714–. A les 19.30 h, la comitiva se n'anirà cap al pavelló, on a les 20.30 h repartiran objectes.

Anglès

Melcior, Gaspar i Baltasar arribaran pel carrer de la Triassa a les 18h. Seran rebuts a l'ajuntament, als jardins de Can Cendra, per l'alcaldessa i grallers i timbalers. Hi haurà parlament i adoració del Nen Jesús als jardins, i comitiva per la plaça de la Rutlla, carrer Indústria, carretera d'Osor i aniran al barri de Cuc pel carrer Pau Picasso, fins al pavelló.

Arbúcies

Ses Majestats sortiran des de l'hotel d'Entitats i aniran en carrossa pels carrers Estenedor, Pont, Camprodon, Castell, Gna. Assumpta, St. Jaume i Major. A partir de les 18.30 h seran a la plaça de la Vila.

Breda

Des del passeig de les Escoles, els Reis passaran a partir de les 18 h pel carrer Prat, la plaça Dr. Rovira, Sant Josep, la carretera d'Arbúcies, el carrer Nou i la plaça de la Vila. Els membres de la corporació i el Taller de Músics, que oferiran nadales en viu,
els rebran.

Caldes de Malavella

La cavalcada comença a les 18.30 h a la carretera de Llagostera. La comitiva recorrerà els carrers Girona, Costa Brava, Barcelona, Llagostera, l'avinguda Dr. Furest, la plaça Sant Esteve, el carrer Prim i la plaça de l'Església.

La Cellera de Ter

La cavalcada arrencarà a les 18.30 h i recorrerà el carrer Doctor Codina, la plaça de l'Església, la plaça de la Vila, el carrer Majori i l'Avinguda Montserrat fins a arribar davant l'ajuntament.

Hostalric

La comitiva sortirà a les 18.30h de la Via Romana (cruïlla amb carrer Girona) i recorrerà els carrers Girona, l'avinguda Fortalesa, la Via Romana i els carrers Major, Raval i Ravalet. Al final, els Reis rebran els infants al centre cultural Serafí Pitarra.

Maçanet de la Selva

Canvi de recorregut ja que els Reis Mags arribaran a les 18 h al campament reial del Bosc de Can Garriga (carretera de Marata) i d'allà baixaran fins a l'avinguda Catalunya per enfilar directament cap a la plaça de l'Església.

Santa Coloma de F.

La comitiva sortirà a l'inici del carrer Camprodon ales 18 h. Recorrerà els carrers Camprodon, Sant Sebastià, Noguer, Anselm Clavé, Lluís Mon, plaça Farners Major, Jacint Verdaguer, passeig Sant Salvador i a la plaça de l'Ajuntament. Els Reis faran un discurs i recolliran les cartes a la plaça Firal. Hi haurà 78 patges.

Sant Hilari Sacalm

Nou recorregut. Sortiran de la rotonda de Cal Rei a les 18 h i passaran per la carretera d'Arbúcies, el passeig de la Font del cirerer i arribaran a la plaça de l'Església.

Sils

Amb un taller de fanalets i xocolatada de pròleg al davant de l'ajuntament, la cavalcada passarà per la rotonda del Mesón de Vallcanera, el carrer Mallorquines, la urbanització de Mallorquines i arribarà a l'ajuntament a les 19 h. Després anirà cap al pavelló passant pels carrers Girona i Jacint Verdaguer.

Tossa de Mar

La cavalcada començarà a les 18h (hi haurà xocolatada a les escoles a les 17h). Recorrerà les avingudes Catalunya, Costa Brava i de la Palma i Passeig. A peu, faran el carrer Peixateries, Sant Pere i plaça de l'Església.

Riells i Viabrea

Els Reis sortiran de l'estació de tren a les 18 h i arribaran al Pavelló a les 19 h. Recorreran els carrers Dr. Simón, Santa Fe, Major, Riells, la GI-552 i l'avinguda de Can Salvà.

Riudarenes

La comitiva surt de l'avinguda Segadors a les 18.30 h. Recorrerà els carrers Orient i Sant Martí i la plaça de la Vila i arribarà a les 19.30 h al polivalent, on cada nen del poble rebrà un obsequi dels Reis.

Riudellots de la S.

Arrencarà a les 19 h a l'avinguda Països Catalans fins a l'encreuament de la carretera C-25. S'enllaçarà amb la Baixa de les Acàcies, el carrer Major i fins a la plaça de l'Església, on hi haurà parlaments dels Reis i benvinguda de l'alcaldessa. Si plou, els actes seran al pavelló.

Vidreres

Sortiran a les 18 h de la carretera de Lloret i passaran pels carrers Costa Brava, Pau Casals, la plaça Lluís Companys, la plaça de l'Església i de nou al carrer Costa Brava. Abans, hi haurà espectacle infantil i xocolatada a la plaça de l'Església, i després, haima del campament reial a la plaça Lluís Companys.

Vilobí

Els Reis arribaran al campament reial al pati dels Delmes de Salitja a 16.30 h. A les 17.15 h seran a la plaça de la Crosa de Sant Dalmai i a les 19 h a la plaça Nova de Vilobí



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

successos

La policia busca un home que exhibia una pistola pel carrer

L’Hospitalet de Llobregat
enogastronomia

Clou el cicle ‘d’vines 2024’ per promocionar la dona al sector vitivinícola

Lleida
societat

El 82% dels vehicles ja han sortit de l’àrea de Barcelona

barcelona
enogastronomia

El certamen internacional ‘Mundus Vini’ premia vins catalans

Barcelona
VERGES

La Dansa de la Mort dona inici a la Setmana Santa amb el desig de ser Patrimoni per la UNESCO

VERGES
sant antoni de calonge

Tallen un tram del passeig al trànsit a causa del temporal

sant antoni de calonge
mediterrani

Un terratrèmol de magnitud 5,7 sacseja el sud de Grècia

barcelona
infraestructures

Montgat tanca als vianants el passeig marítim del 2 al 5 d’abril

Montgat
SOCIETAT

Els veïns de Lilla tallen l’A-27 per exigir les indemnitzacions per les esquerdes

MONTBLANC