Societat

Extingit l'incendi forestal d'Albinyana

Els Bombers retiren els efectius que continuaven a la zona per remullar i evitar represes

El cos d'emergències fa una crida a extremar precaucions davant l'elevat risc d'incendi

Els Bombers de la Generalitat han donat per extingit cap a un quart de set de la tarda d'aquest dijous l'incendi forestal que cremava des de dimecres al migdia a Albinyana (Baix Penedès). Les flames han cremat 14,2 hectàrees de pi blanc i matoll, segons el cos d'Agents Rurals.

Un cop extingit el foc, els Bombers han retirat les nou dotacions terrestres que encara continuaven aquesta tarda al lloc de l'incendi per remullar la zona afectada i revisar que no hi hagués cap columna de fum ni es produís cap represa. La resta d'efectius i els mitjans aeris ja s'han retirat a primera hora de la tarda.

Els Agents Rurals han confirmat aquest dijous que la causa de l'incendi va ser la caiguda per vent d'un cable elèctric sobre la vegetació. Això va crear espurnes que van propagar-se en flames per la zona del Coll de la Font d'en Benet, en un punt limítrof amb Bonastre.

L'alcalde d'Albinyana, Joaquim Nin, ja va assenyalar la caiguda d'un cable arran del fort vent com a hipòtesi principal de l'origen del foc. De fet, l'any 2009, la caiguda d'un altre pal va provocar un altre incendi al mateix lloc, que en aquella ocasió va calcinar 55 hectàrees.

Els Bombers de la Generalitat recorden que Catalunya viu una sequera important, amb més de 50 dies sense pluges, una situació que segons algunes previsions es podria allargar fins el poper mes de març. La sequera i les temperatures més altes del que tocaria en aquesta època de l'any suposen un escenari d'elevat risc d'incendi. Davant d'aquesta situació, la Direcció General de Prevenció, Extinció d'Incendis i Salvaments, fa una crida a extremar les precaucions per evitar que hi hagi nous episodis de foc forestal.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Bategen amb Maria Antònia Canals la plaça de davant l’institut Vicens Vives

girona

Tomben la moció per regular el lloguer estacional

BLANES

Camí de Mar, un projecte que enllaça Argeles amb Malgrat, per la costa

girona

La Fira d’Abril de Catalunya amplia l’aforament un 24%

Barcelona

El Mercat del Lleó tindrà més bona climatització abans de l’estiu

girona

El festival Tech&Play obre portes i espera 4.000 visitants

Barcelona
EDUCACIÓ

Mobilització de l’AFA de l’escola Camins a Banyoles

BANYOLES

Conveni pioner en matèria de transició ecosocial urbana

girona
Itàlia

Venècia comença a cobrar entrada als visitants diaris

Barcelona