Societat

El bon temps s'alia amb la rua del carnaval d'Olot

Una trentena de colles desfilen pel passeig de Barcelona, que s'omple d'espectadors per disfrutar de la desfilada

Els Emmaskarats i la Carnavalesca, guanyadors en comparsa i carrossa

Els dos dies anteriors no havien fet bones les previsions de bon temps anunciades, però la tarda de primavera d'ahir va esvair qualsevol dubte i es va aliar amb la trentena de grups que van desfilar
en la rua del carnaval d'Olot i amb els espectadors. De fet, la gresca carnavalesca va fer pujar la temperatura del públic, que s'apilonava al sambòdrom particular de la ciutat, el passeig de Barcelona. Hi van desfilar més de 2.000 persones i una trentena de carrosses.

Tal com mana la tradició i les normes de cortesia, el rei i la reina del carnestoltes, en Pere Vila i
la Paquita Montoliu, de la Santjoanenca, van encapçalar i tancar la rua. Estaven acompanyats pels Titots, que en aquesta ocasió anaven amb disfresses d'indi apatxe.

De propostes, com és habitual en aquests casos, n'hi va haver per a tots els gustos: unes suggeridores abelles, unes animadores que suggerien d'una altra manera, les dels Marrinxos, els ponis de cartró dels productors de llet d'euga de la Vall d'en Bas, uns caramels molt divertits de la Marboleny, els bombers dels Macus de les Preses, uns víkings molt espectaculars de la Carnavalesca, un fons marí de la Carnavàlia, els vestits salseros dels Gínjols d'en Bas i de la Santjoanenca –amb predomini del color rosa–, dues versions de diablesses i dues d'inspiració heavy. També van ser molt lluïdes una comparsa d'egipcis i la de les sargantanes de colors dels Alots.

Els grans triomfadors de la rua olotina, que organitza el Centre d'Iniciatives Turístiques d'Olot, van ser els Emmaskarats, en comparses, amb els vestits florals i el seu Petó d'Enamorats, i la penya Carnavalesca d'Olot i Castellfollit de la Roca, en carrosses, per la seva Valquiria, una nau víking molt espectacular.

Pel que fa a les comparses, el podi el van completar, en aquest ordre, la Casa Cultural d'Andalusia de la Garrotxa, amb els seus cupcakes; els Lunàtics de Cunit, amb divinitats, faraons i faraones, i els colors dels Gínjols.

En carrosses, els altres premis van ser per a la Santjoanenca, amb un cap d'elefant multicolor sortit d'un somni; per a la Carnavàlia, amb un pop gegant, i per al Pink Cadillac dels Jym's de Montcada i Reixac. La diada es va acabar amb sopar popular i ball al Torín.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Societat

Acord per ampliar el festival Roses de Reus

Reus
FIGUERES

Restauraran la façana i els elements patrimonials del Teatre el Jardí

FIGUERES
Urbanisme

Rebategen carrers de Sarrià per denunciar la destrucció dels jardins de Can Raventós

Barcelona
societat

Barcelona vol limitar l’horari d’obertura a l’entorn del carrer Tuset

barcelona
BADALONA

Els usuaris de Can Bofí Vell, condemnats a viure de nou al carrer

BADALONA
Albanyà

Bassegoda recupera el sant Miquel vandalitzat fa més de 20 anys

Albanyà
infraestructures

Posen en marxa els ascensors de l’estació de Mollet Sant Fost

MOLLET DEL VALLÈS
SALT

Els patinets han estat involucrats en una vintena d’accidents els últims sis mesos

SALT
GIRONA

L’Ajuntament instal·larà llums LED a l’entorn de les Hortes de Santa Eugènia

GIRONA