Societat

L'alcalde de Blanes insta la Sareb a denunciar els pisos ocupats de Valldolig

Considera que la passivitat dels bancs ha afavorit l'esclat del conflicte al barri

L'alcalde de Blanes, Miuquel Lupiáñez (PSC), va criticar ahir la deixadesa dels bancs que tenen pisos buits a la zona de Valldorig, que no han denunciat l'ocupació dels habitatges, i va reclamar que ho facin per responsabilitat social. “Amb la seva passivitat estan provocant un conflicte social que pot acabar amb una batussa amb sang”, va denunciar. L'alcalde va reclamar a la Sareb, propietària de molts pisos buits al barri ocupats per famílies d'ètnia gitana, que denunciïn l'ocupació i que, si no tapien els pisos, en cedeixin l'ús a l'Ajuntament perquè els pugui cedir a lloguer social. En la seva queixa a la Sareb, l'alcalde exposa que, com que ja ha esclatat el conflicte que fa mesos que s'està denunciant que pot arribar, és urgent que enviïn la còpia de la denúncia que van fer de l'ocupació, perquè als Mossos d'Esquadra no els consta que hi sigui.

D'altra banda, Miquel Lupiáñez va explicar que en la reunió amb els veïns, dimecres, es va explicar que la protecció al veí que va ser agredit continuarà, i que la policia local es va oferir a “tenir una intervenció directa si hi ha qualsevol conflicte”, amb mesures policials proporcionades. Per Lupiáñez, la comunitat gitana ha de veure que ha de fer “un pas enrere amb la línia vermella que ha travessat” després de les amenaces a un veí i l'agressió a un altre.

El clima social era bo

“Els veïns tenen sensació de por i de manca de llibertat, el clima social abans era bo i ara ha desaparegut”, va descriure Lupiáñez. A part d'un veí “molt incisiu” en les queixes, però, l'alcalde va considerar que no hi ha hagut mala convivència els últims anys al barri. “Sobretot, també han volgut remarcar que no és un conflicte ètnic, que feia anys que convivien”, va relatar Miquel Lupiáñez. L'alcalde de Blanes va afegir que hi ha pisos buits a la zona que pertanyen a més bancs (Sabadell, Popular i altres), i que informaran els bancs que la passivitat acaba generant conflictes i que cal actuar perquè s'assegurin que no s'ocupen il·legalment (fet que provoca, a més, que la gent que hi viu es connecti il·legalment a la xarxa d'aigua i de llum) o si no poden garantir-ho, que els cedeixin per al lloguer social atès que a Blanes hi ha mancança d'habitatges d'aquest tipus. Els veïns temen també que l'ocupació creixent dels pisos acabi fent que els que ja fa molts anys que hi viuen se'n vagin, com ha passat en barris d'altres poblacions en condicions similars.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia